Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

OTVORENA KUĆA ZA ODMOR OBITELJI MODRUŠIĆ: Belgijanci prvi gosti „Tihog raja“

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Požežanin Tiho Modrušić otvorio je kuću za odmor u prigradskom naselju Gradski Vrhovci u središtu Požeške gore. Kategorizirana je sa tri zvjezdici kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, a odmah nakon otvorenja primio je i prve goste, grupu motociklista iz Belgije. Tiho je kuću nazvao „Tihi raj„ a smještena je samo šest kilometara od središta Požege na cesti koja je najbliži spoj ovoga grada preko Nove Kapele sa auto cestom.


Zgrada sa dnevnim boravkom, kuhinjom i sobama uređena je u tradicionalnom stilu. U nastavku zgrade je vidikovac i terasa sa nadstrešnicom i pecalom koja može primiti pedesetak gostiju i pogodna je za slavlja i obiteljska okupljanja i karmine. Trenutno se radi na zasebnom kupatilu i sauni sa jakuzijem, a u planu je i gradnja bazena sa kojeg će se vidjeti dolina i brda u okolici. Dok se bazen ne izgradi u dvorištu će biti montažni od oko petnaestak kubnih metara vode. U dvorištu je bunar dubok dvadesetak metara koji je bogat vodom i u sušnim ljetnim danima ne presušuje, a iznad njega je stablo oraha koje daje „debelu“ hladovinu parkiralištu.


Oko kuće za odmor uključena je cijela obitelj, Tihini roditelji, mama Ankica, računovodstvena radnica u nekoliko požeških tvrtki i tata Ivo, poznati gospodarstvenik i dugogodišnji direktor Dorade Kombinata Kutjevo. Tihu posebno veseli što se u posao uključuju sinovi Dino, magistar ekonomije i Edi koji u Puli završava školu turizma.


Tiho je putovao gotovo po svim kontinentima, a uskoro ponovo odlazi u Sjedinjene Američke Države, gdje je stvorio viziju kuće za odmor kakvu želi pa je na Gradskim Vrhovcima našao to mjesto. Kupio je dvije susjedne kuće sa kompleksom zemljišta od desetak hektara. U jednoj je moderno uređen prostor koji može primiti deset gostiju a na drugoj će graditi auto-kamp.


Gradski Vrhovci su na bilu Požeške gore nedaleko najvišeg vrha Maksimovog hrasta i oko kilometar udaljenosti od razvaline srednjovjekovne gradine po kojoj je i naselje dobilo ime “Gradski“. Tako ova kuća može biti planinarima i izletnicima polazna točka na bližu i dalju okolicu pitomog požeškog gorja.


Kontakt broj je 099 272 0020.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.