Otvorena 19. tradicionalna izložba jabuka u Požegi (foto galerija)

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Danas su se okupili, u Sportskoj dvorani Tehničke škole, na dvodnevnoj manifestaciji “Dani jabuka Požega 2014.” brojni izlagači i proizvođači jabuka voćnih prerađevina i meda. Organizatori manifestacije su Poljoprivredna savjetodavna služba Požeško-slavonske županije i Udruga Zlatna dolina, a kao pokrovitelji su Ministarstva poljoprivrede, Požeško-slavonska županija i Grad Požega.

Svečanom otvorenju prethodili su nastupi, dječjeg vrtića Sv. Leopold Mandić, KUD Požeška dolina te članovi Požeškog tamburaškog orkestra. Na samom početku sve goste, izlagače i uzvanike pozdravila je  rukovoditeljica Savjetodavne službe Ružica Kšenek nakon koje su se obratili i Hrvoje Horvat, ravnatelj Savjetodavne službe, gradonačelnik Požege Vedran Neferović, savjetnik ministra poljoprivrede Marko Dražetić te župan Alojz Tomašević koji je i otvorio 19. tradiocionalnu izložbu jabuka.

O važnosti izložbe “Dani jabuka Požega 2014.” koja ima posebnu važnost iz razloga jer je to najstarija manifestacija i jedna od značajnih događanja u Republici Hrvatske govorili su Hrvoje Horvat ravnatelj Savjetodavne službe te gradonačelnik Požege Vedran Neferović koji je izrazio očekivanja da će manifestacija biti iz godine u godinu biti sve veća.

Savjetnik ministra poljoprivrede Marko Dražetić naglasio je kako je u 2013. godini proizvedeno 128 tisuća tona jabuka koje nisu pronašle svoje kupce te je apelirao na potrebu udruživanja, tipa zadrugarstva, kako bi zajedničkim djelovanjem uspjeli plasirati svoje proizvode.

Za mnoge građane ova izložba prilika je kupiti kvalitetan domaći proizvod za kojeg se sa sigurnošću može reći odakle potječe što svakako ulijeva povjerenje krajnjeg kupca i konzumenta jedinstvenog proizvoda.

Župan Tomašević osvrnuo se i na nepogode koje su utjecale na proizvodnju iz kojeg je razloga zatražio da se započne sa uređenje svih rijeka i potoka.

-Slavonija ne može biti samo onda kada treba poklanjati, darivati i ratovati. Mi želimo živjeti i na to imamo pravo. Ova Vlada ne smije zaboraviti Slavoniju, mi želimo bogatstvo u bogatoj Slavoniji, koja treba biti predvodnik razvoja – između ostalog je naglasio župan Alojz Tomašević.

Na izložbi moguće je kupiti jabuke, kolače kao proizvode od jabuka, voćne prerađevine, pića i sokove po popularnim cijenama.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: