Otvoren poslovni centar

Autor: Jelenko Topić

Iz-pera-o-prošlostiSLAVONSKA POŽEGA – Svečanosti posvećene Danu oslobođenja Požeške kotline počele su otvaranjem poslovno – trgovačkog centra u gradskom središtu, na uglu ulica Moše Pijade i Stjepana Radića. U prisutnosti mnogih privrednih radnika i ostalih građana Požege, na svečanosti je o gradnji objekta, njegovoj važnosti i financiranju govorio Mirko Čenić, tajnik SIZ-a za komunalno-stambene poslove Slavonske Požege.

Objekt ima 4200 četvornih metara korisnog prostora, a tu su smješteni prodajni prostori i drugi poslovni sadržaji “Narodnih Novina”  iz Zagreba, DIK- Đurđenovac, “Iteksa” iz Iloka, “Arene”  iz Pule, “Borca”  iz Travnika, “Alpine”  iz Žiria, “Požeške doline”, “Projektanta”  iz Slavonske Požege, te više požeških samostalnih privrednika. Svi ti udružioci, uz SIZ za komunalno-stambene poslove, investirali su 40 milijardi dinara za gradnju objekta, kojeg su, prema projektu Radmile Vladimir-Kitanović iz Požeškog “Projektanta”, izgradili radnici Građevinskog poduzeća “Pionir”. Poslovni se centar svojim arhitektonskim rješenjima odlično uklopio u povijesnu Jezgru stare Požege, pa je taj objekt s pratećim sadržajima pravi ponos građana.

Tu je zaposleno oko 60 novih radnika. Prigodnim riječima, te presijecanjem vrpce poslovni je centar otvorio Luka Dragaš predsjednik Skupštine općine Slavonska Požega, koji je čestitao investitorima i izvođačima radova.

Večernji list, ponedjeljak, 28.VIII. 1989 godina.

Autor: Jelenko Topić

Više iz kategorije