Otvoren novouređeni požeški Trga sv. Terezije Avilske: Ljepota kakvu požeške povijesne kronike ne pamte

Autor: D.K.

POŽEGA – Uz prigodi program otvoren je i predan Požežankama, Požežeanima, putnicima namjernicima i svim ljudima dobre volje novouređeni Trg sv. Terezije Avilske. Na svečanost otvorenja odazvali su se brojni građani i gosti,  uz domaćina požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić, zamjenici požeškog gradonačelnika Mario Pilon i Darko Puljašić, gradonačelnik slovačkog grada Vel’ky Meder Samuel Lojkovič, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa zamjenicima Ferdinandom Trohom, Željkom Jakopovićem i Miroslavom Grozdanićem, pomoćnik ministra regionalnog razvoja Davor Huška, načelnici općina Kaptola, Velike i Brestovca Mile Pavičić, Vlado Boban i Zdravko Mandić i dr.

Program je započeo citatom iz djela Sveta Rožalija Antuna Kanižlića “Eto slike svita ko ga vidit hoće” kojeg su interpretirali Draženka Majić i  Zijad Gračić. Na svečanosti su u prigodnom programu nastupili još i Komorni brass ansambl Glazbene škole Požega i profesorica solo pjevanja, sopran Ana Ticl, profesor trube Matija Šerment, profesorica roga Kristina Banovac i profesor klavira Miroslav Mjić. Program su uveličali i Trenkovi panduri i Gradska straža.

Prvi puta nakon 260 godina drugi požeški trg, uvijek pomalo zanemarivan u odnosu na onaj središnji, cjelovito je uređen s namjerom da prati osnovne umjetničke i povijesne vrijednosti ove važne gradske cjeline, ali i da svojim građanima i njihovim gostima bude drago mjesto okupljanja, kulturnih i društvenih zbivanja.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

-Nakon dugi niz godina zapuštenosti, ovaj trg je kao jedna urbana jezgra grada doveden u stanje koje povezuje povijest i otvara priliku budućnosti za naš grad  da prednost koju imamo –  upravo ovakav prostor u srcu grada iskoristimo na pravi način. Ovo donosi  gradu u budućnosti jednu stranicu novih projekta  koji su naslonjeni i na promidžbu grada kroz turizam ali i na neke nove vrijednosti u gradu za svakodnevni život naših građana. Prostor vrijedan preko 8 milijuna kuna uređen je, nadam se na zadovoljstvo građana Požege i svih gostiju za koje želim da, kada odlaze iz našeg grada kažu – u Požegi smo vidjeli nešto prekrasno – naglasio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je najavio već za idući tjedan kako se otvara novi ciklus investicija s novim dječjim vrtićem, investicijama u poduzetništvu, posebice inkubatorom koji se očekuje u vrlo skoro vrijeme.

Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Nino Smolčić koji je također naglasio kako se s investicijama ide dalje.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

Čestitke gradonačelniku ali i svim građankama i građanima Požege uputio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

-Krenuli ste i realizirali jedan od velikih projekta uređenja grada. Ovo je još jedan dokaz da smo dio Hrvatske i dio Europe jer ovakva ljepota može se vidjeti samo u veliki centrima europskih gradova. Očekujem stoga i od nove Hrvatske vlade da okrene i lice i glavu prema Slavoniji, da i ovdje mora stolovati dobar standard kako bi mladi ljudi mogli živjeti, a ne odlaziti. Ovakav prostor mora biti prostor koji će ispunjavati majke s djecom, prijatelji se družiti  i sastajati kako bi zajedno izgrađivali dobar život za svoje obitelji. Jer, samo zajednički možemo donijeti nove pobjede, nove odgovore i novo bogatstvo Slavoniji i našoj županiji. Jer, kada kažete Požega to znači čast i ponos, kada kažete Požeško-slavonska županija, to je ljepota i širina duše baš kao otvoren trg, gdje dočekujemo svakog dobronamjernika -rekao je župan Tomašević.

Novouređeni trg posvetio je katedralni župnika i prepošt Stolnog kaptola preč. Ivice Žuljevića koji je zazvao Božji blagoslov i na sve nazočne.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot