Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Otvoren novi turistički smještaj u Pleternici: “Pokazatelji su odlični, u prvih 9 mjeseci u Pleternici noćilo više od 2200 gostiju”

PRIJE 2 GODINE
TEKST: pleternica.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Otvoren novi turistički smještaj u Pleternici: “Pokazatelji su odlični, u prvih 9 mjeseci u Pleternici noćilo više od 2200 gostiju” Požega.eu | Otvoren novi turistički smještaj u Pleternici: “Pokazatelji su odlični, u prvih 9 mjeseci u Pleternici noćilo više od 2200 gostiju”

PRIJE 2 GODINE
TEKST: pleternica.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

- Dugo godina se bavimo ugostiteljstvom i odlučili smo dodatno proširiti svoju ponudu otvaranjem kuće za odmor. Smatramo kako grad Pleternica ima dobru turističku priču i velik potencijal te se nadamo dobroj popunjenosti - izjavio je Ivica Miličević, vlasnik novootvorenog objekta.

Lagano, potiho i skrovito u javnosti djeluje kontinentalni turizam i često je percepcija istoga kako je turistički sektor u Slavoniji nešto što nema uspjeha. No, u pozadini se odvija bitno drugačija situacija koju potvrđuje broj prijavljenih noćenja na području Pleternice.

Tako Pleternica u prvih 9 mjeseci ove godine broji 2.219 noćenja, odnosno 1.100 više nego prošle 2021. u istom vremenskom periodu. Razvoj i povećanje smještajnih kapaciteta kao i njihovo popunjavanje zasigurno ovisi i o razvoju turističke infrastrukture na području grada, stoga i EU projekte vezane uz javni turistički sektor treba gledati i kao poligon za razvoj privatnog turističkog sektora.

– Javni i privatni razvoj u turizmu moraju ići ruku pod ruku i to se upravo događa u Pleternici, stoga sam sretna što od nedavno imamo i nove smještajne kapacitete na području Grada. Vjerujem kako ćemo u budućnosti imati sve više ovakvih pozitivnih gospodarskih priča iz turizma – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

A novi turistički smještaj, svoju kuću za odmor “Kuća na slapu”, otvorila je obitelj Miličević u ulici Kralja Zvonimira na kućnom broju 23, pored svog ugostiteljskog objekta “Slap”. – Dugo godina se bavimo ugostiteljstvom i odlučili smo dodatno proširiti svoju ponudu otvaranjem kuće za odmor. Smatramo kako grad Pleternica ima dobru turističku priču i velik potencijal te se nadamo dobroj popunjenosti – izjavio je Ivica Miličević, vlasnik objekta.

Radi se o lokaciji u neposrednoj blizini Trga bećarca i svih gradskih atrakcija, okruženoj prekrasnom prirodom i voćnjakom iz kojeg puca pogled na poznati pleternički slap.

– Pleternica se polagano razvija kao turistička destinacija i drago mi je da naši stanovnici to prepoznaju te se odlučuju na ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta. Turistički pokazatelji su odlični, u prvih 9 mjeseci ove godine u Pleternici noćilo je više od 2200 gostiju i vjerujem kako će taj broj nastaviti rasti iz godine u godinu. To je segment koji ćemo intenzivno poticati i u nadolazećem razdoblju. Čestitke obitelji Miličević na ovoj vrijednoj investiciji te im želimo puno uspjeha u radu tijekom cijele godine – izjavila je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo