Otputovali učenici i studenti „svojim“ vlakom prema hrvatskoj metropoli: Županija sufinancira 50 posto cijene karte, dok HŽ Putnički prijevoz drugu polovicu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Uz dogovor nastavka daljnje suradnje između Požeško–slavonske županije i Hrvatskih željeznica – Putnički prijevoz učenici i studenti iz Požeštine odnosno Požeško-slavonske županije besplatno će moći „studentskim vlakom“ putovati na školovanje u Zagreb.

Na Željezničkom kolodvoru u Požegi studente i učenike uoči početka nove akademske godine ispratio je prema Zagrebu požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa suradnicima, a za očekivati je prema najavama kako će uskoro iznaći i rješenje za studente iz Osijeka, za koje se pokušavali pronaći model kako i njima pomoći i osigurati im jednake uvjete.

Županija sufinancira 50 posto cijene karte, dok HŽ Putnički prijevoz drugu polovicu. Pravo na prijevoz vlakom ostvaruju redovni studenti koji studiraju u Zagrebu i učenici srednjih škola koji se školuju u Zagrebu za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području Županije te koji ne ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza temeljem Odluke Vlade RH o financiranju javnog prijevoza učenika srednjih škola. Besplatan prijevoz omogućen je redovnim studentima i učenicima srednjih škola čije je polazište ili odredište na području Županije.

Na temelju potvrde/popisa Županije o prebivalištu i redovnom upisu škole/studija, učenici i studenti trebaju na blagajnama HŽPP-a izraditi pametnu karticu HŽPP-a uz pripadajući profil PSŽ (cijena izrade profila 50 kn + fotografija). Karte se prodaju u kolodvorima Požega, Velika, Pleternica i Pakrac.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88