Otplatili smo 1,2 milijuna kuna starih dugova unatoč čemu i dalje ulažemo i izgrađujemo

VELIKA – Sudska presuda kojom je naloženo plaćanje Prvom faktoru d.o.o. Zagreb, u iznosu od 1,2 milijuna kuna nije bacila na koljena općinu Velika koja je ovih dana u potpunosti izmirila taj iznos. Općinu očekuje otplata još jednog značajnijeg iznosa iz prošlih vremena prema Osiguranju Helios u iznosu 350 tisuća kuna od ukupnog dugovanja od 700 tisuća i to sa rokom otplate do 1.srpnja 2014. godine.

-Navedena dugovanja nastala su prije više godina na temelju mjeničnog zaduživanja bivšeg načelnika i tadašnjeg Veličkog komunalca a vračena su iz vlastitih sredstava te okvirnim kreditom kod poslovne banke koji općina mora vratiti do konca travnja 2015. godine.
Zatvaranjem navedenog kredita tijekom 2015. općina će zatvoriti sva nastala potraživanja proteklih godina – ističe općinski načelnik Vlado Boban.

Unatoč velikim financijskim opterećenjima općina Velika nije posustala u ulaganju i izdvajanju sredstava za ono najpotrebnije i sve što je neophodno.

-I dalje uspijevamo izdvojiti sredstva za naše studente kako bi im olakšali školovanje, isplaćujemo naknade za novorođenu djecu, nastavili smo sa projektom pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Nije lako al na neki način pronašli smo mogućnost za sve to kao i sredstva za ulaganje u osnovne komunalne potrebe ali i izgradnju Dječjeg vrtića koju financiramo iz vlastitih sredstava -zaključuje Boban.

Općina Velika sva dugovanja vraća proteklih 8-9 godina koja su dosegla iznos veći od 25 milijuna kuna za što još nitko od tadašnjih odgovornih osoba nije odgovarao. Općina bi tek od 2016. godine svoj proračun mogla u potpunosti usmjeriti ka razvoju i svim drugim potrebama što do sada nije bila u mogućnosti.

0 Comment

Send a Comment