Otišao je Ivo Lončarević poznatiji kao Baj’ Ivo dobra duša Zakorenja i tamošnje Moto kestenijade

Autor: DK

Iznenada u 70. godini života selo Zakorenje napustio je mještanin Ivo Lončarević poznatiji kao Baj’ Ivo, čovjek dobrog srca koji je uvijek bio spreman ljudima izaći u susret.

Rođen je 1951. godine, cijeli životni vijek proveo je u svome selu, radio je u Spin Valisu, te povremeno u Hrvatskim šumama, a više godina je u mirovini. U svome selu je uvijek bio među sumještanima zajedno sa bratom Slavkom, nećacima i ostalima. Tako je bio aktivan u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, te Planinarskoj sekcije Kapavac u Zakorenju kao dijelu požeškog HPD Sokolovac.

Ipak najpoznatiji je kao motociklista popularno zvani bajker koji je često išao na moto-susrete širom zemlje. A prije petnaestak godina u Zakorenju je pokrenuo priredbu Moto kestenijadu koja je svake jeseni u tom malom selu brestovačkog kraja okupljala desetine bajkera iz svih krajeva zemlje, pa i inozemstva.017.godina

Sve je počelo 2006. godine kada je Baj’ Ivo slučajno  pozvao svoje prijatelje motoriste na malu feštu na kojoj ih je počastio pićem i kestenima koje sam sakuplja, a tada nije niti sanjao da će ti susreti prerasti u zavidnu moto manifestaciju. Gdje dolazi i stotinjak motorista iz raznih krajeva, Kutine, Novske, Nove Gradiške, Bjelovara, Slavonskog Broda, Našica, Osijeka, Đakova….

U organizaciji Moto kestenijade Baj’ Ivi pomažu suseljani koji zasuču rukave kako bi svi gosti bili ugošćeni i kako bi za sve bilo dovoljno pečenog kestena ali i graha kojeg također pripreme za okrjepu. Svi su gosti uvijek bili raspoloženi i zadovoljni jer u Zakorenju gostoprimstva nikada ne manjka.

Pogreb Ive Lončarevića bit će u ponedjeljak 14. rujna u 16.30 sati na seoskom groblju Svetog Marka u Zakorenju.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »