Osvrt na projekte i održane manifestacije te najava događanja do kraja godine

Autor: D.K.

Tiskovna TZ Požege 9.12.2015 - CopyPOŽEGA –  Turistička zajednica grada Požege na današnjoj se tiskovnoj konferenciji i susretu s novinarima osvrnula na ostvarene i provedene projekte tijekom 2015. godine kojom je prilikom predstavila događanja do kraja tekuće kalendarske godine.

-U 2015. godini, samo manifestacija “Kulturno ljeto” obuhvatila je čak 31 događaj sportskog, zabavnog ili kulturnog karaktera. Potporu Turističke zajednice dobilo je tijekom godine 13 događaja, a preko 300 izlagača sudjelovalo je na različitim sajmovima – istakla je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak koja je naglasila i kako se uz znak Hrvatska 365 ušlo i u projekt  PPS”Aurea Pannonia” čiji je cilj povezati Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku županiju te gradove i naselja na području tih dviju županija u jednu cjelovitu turističku priču.

Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požege

Ove godine održan je u Požegi i prvi Destinacijski turstički forum na kojem su turistički stručnjaci svima koji rade u turizmu predstavili alternative, mogućnosti i prilike za još bolji rad.

-Godina 2015. ostat će zabilježena i po priznanjima Ministarstva turizma od kojih je jedno dobila uspješna ekipa iz Tehničke i Obrtničke škole za izvrsni projekt Aureus Mons, a drugo ravnateljica Gradskog muzeja Maja Žebčević Matić koju je Turistička zajednica kandidirala na natječaj “Čovjek – ključ u turizmu – dodala je direktorica Podoljak i nastavila kako su tu i vrijedni infrastrukturni projekti misleći na prvu fazu Požeške kuće, centra za posjetitelje, a u postupku je odobravanje sredstava za drugu fazu.

Za projekt “Thallerov ljekoviti hram” dobivena su sredstva za dokumentaciju,a to je također projekt koji će značajno osnažiti turističku ponudu.

Turistička zajednica je ove godine sustavom e-vizitor povezana s 300-tinjak ostalih turističkih zajednica u Hrvatskoj, a riječ je o sustavu koji nudi sve potrebne informacije o pružateljima turističkih usluga, turističkim zajednicama te vezanim ustanovama i institucijama.

Na tiskovnoj je konferenciji predstavljena i nova internetska stranica Turističke zajednice Grada Požege www.pozega-tz.hr  koja će uz standardne sadržaje imati i mogućnosti pretraživanja svih zbivanja uz priče o povijesnoj baštini i znamenitim Požežanima. Novost je, kako je rečeno, što u sadržajnom obogaćivanju stranice mogu sudjelovati i svi organizatori različitih zbivanja, a stranica je prevedena i na engleski jezik.

Za kraj kalendarske godine najavljena su brojna događanja u prigodi blagdana. Za izdvojiti je humanitarni koncert 20. prosinca  u organizaciji TS Bisernica u dvorani “Tomislav Pirc” na kojem će nastupiti niz poznatih izvođača, financijska sredstva su namijenjena za Opću županijsku bolnicu, Odjelu uho, grlo, nos za aparat za rano otkrivanje karcinoma i upala. Biti će i Božićni sajam koji počinje 19. prosinca i trajat će do 24. prosinca, a bit će smješten u Pješačkoj zoni.

Ulaznice za humanitarni koncert po cijeni od 20 kuna od danas se mogu kupiti u uredu Turističke zajednice ili Pizza baru Bolte.

Više iz kategorije