Osvrt na Dane hrvatskog turizma i najava manifestacije Okusi jesen

Autor: D.K.

Nadolazeća manifestacija “Okusi jesen” koja se ove subote 3. studenog odvija u našem gradu te osvrt na Dane hrvatskog turizma bili su teme konferencije za novinare koju su danas održali gradonačelnik Požege Darko Puljašić i direktorica Turističkog ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Dvodnevni program u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice privukao je na otok Hvar, gdje su ove godine održani Dani hrvatskog turizma, više od dvije tisuće turističkih djelatnika iz Hrvatske, ali i šire, što još jednom potvrđuje status Hrvatske kao nezaobilazne turističke destinacije na karti Europe. Najviše od svega veseli činjenica kako će se ova hvalevrijedna manifestacija iduće godine održati upravo u Slavoniji, čime je Vlada RH još jednom pokazala kako joj je razvoj hrvatskog kontinenta jedan od prioriteta.

Bogatu i jedinstvenu ponudu Slavonije, Baranje i Srijema pet je slavonskih županija predstavilo na „Panonskoj lađi“ kojom su s domaćinima „zaplovili“ brojni gosti među kojima je bio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministri Marić, Tolušić, Medved, Butković, Krstičević, Božinović, ministrica Žalac, general Ante Gotovina, mnogi načelnici i gradonačelnici te niz domaćih i stranih djelatnika u turizmu. Brod pod geslom „Zaplovimo Panonskim morem“ osmislio je Selimir Ognjenović, vlasnik agencije I.D. Riva Tours, na kojem su gostima ponuđeni autohtoni slavonski gastro specijaliteti i vrhunska vina s vinogorja slavonskih županija, a predstavili su se vlasnici smještajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata te djelatnici u turizmu s područja Slavonije, Baranje i Srijema. Jedni od domaćina ovoga broda bili su i gradonačelnik Darko Puljašić te direktorica Turističkog ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

– Slavonija je na Danima turizma 2018. napravila, ni manje ni više nego čudo! No, to nije došlo preko noći. Zajedničkim naporima od 2016. godine, zahvaljujući Selimiru Ognjenoviću koji je, nakon primitka nagrade za životno djelo u turizmu, odlučio pomoći Slavoniji da postane ono što je Istra u zaleđu. Kroz dvije godine redovitih kontakata, omogućili smo tako Slavoniji da dobije pravu priliku. Na Hvaru smo nastupili svih pet slavonskih županija na brodu koji nam je osigurao gospodin Ognjenović i koji je bio centar svih tiskovnih konferencija i zbivanja i postigli smo ono što je do prije godinu dana bilo nemoguće. Naravno, kao Požežani odmah smo izrazili želju da smo mi najviše zainteresirani za posjetitelje u okviru Ciklo-turizma te da očekujemo da posjetitelji iz jedne od velikih gostujućih regija borave baš ovdje, a mi ćemo u tih nekoliko dana prirediti pravu prezentaciju. Jer Slavonija je dobila priliku da prikaže bogatstvo turističke ponude i u idućih godinu dana čeka nas veliki posao. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Direktorica Turističkog ureda dodala je kako je video uradak Tehničke i Obrtničke škole Požega “15000 slika iz srca Slavonije” dobio nagradu za najbolji projekt za promociju strukovnih škola u turizmu što je također svojevrsno priznanje i za Grad Požegu te Požeško-slavonsku županiju.

Bila je to prilika i za najavu nadolazeće manifestacije „Okusi jesen“ – Kestenijade, Bučijade i Martinja, u kojoj će ove subote uživati Požežani i njihovi gosti. Ovogodišnji program bit će najbogatiji do sada budući da će svoje proizvode izložiti pedesetak izlagača iz cijele Slavonije i šire.

– Treća je godina kako smo objedinili priču Martinja, Kestenijade i Bučijade u jednu manifestaciju i sada se sve više potvrđuje koliko je to bilo važno. Okusi jeseni u Požegi donose sve više okusa iz cijele Slavonije pa ćemo tako imati proizvođače i obiteljska gospodarstva iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema – od Požege, Lipika, Pleternice, naših općina do Osijeka, Suze, Slatine, Đakova, Erduta, Valpova, Donjeg Miholjca i drugih mjesta. – najavila je Podoljak.

U 11 sati održat će se obred krštenja mošta, a pripremljen je i prigodan zabavni program uz nastup TS Zlatna dolina. Kao uvod u manifestaciju, od 10 sati ispred zgrade Gradskog muzeja krenut će redovni obilazak grada uz licenciranog turističkog vodiča za sve zainteresirane građane i posjetitelje.

Izvor: pozega.hr

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot