Osobni rekord našeg Antonija Đurčevića na Karlovačkom ceneru

Autor: DK

Održana je prva utrka u Hrvatskoj, točnije u Karlovcu koja kao takva pripada eliti cestovnih utrka sa statusom „World Athletics Road label Race“. Ove je godine na tu utrku, Karlovačkom ceneru, pristigao velik broj trkača i ozbiljna konkurencija iz cijelog svijeta.

Karlovački cener je najbrža cestovna utrka na 10 km. Radi se o iznimno brzoj i atraktivnoj utrci starom gradskom jezgrom Karlovca – povijesnom karlovačkom Zvijezdom. Večernju utrku krasi jedinstvena atmosfera od prvog dana bez obzira na vremenske uvjete – sunce, kiša, vjetar, velika vrućina ili jednostavno idealno vrijeme.

Na utrku se odazvao i naš Požežanin Antonio Đurčević, član Atletskog kluba Žumberak,  koji je u jakoj konkurenciji zauzeo prestižno mjesto i postigao osobni rekord na 10 kilometara 33:11 dok je prijašnji rezultat imao 33:48.

Antonio je osvojio 3. mjesto među Hrvatima što više nego dobar rezultat na čemu mu čestitamo.

Podsjetimo, Antonio Đurčević postavio je u travnju svoj novi osobni rekord i na Osječkom Ferivi polumaratonu i svrstao se u sam vrh hrvatske atletike. Preko 1000 trkačica i trkača sudjelovalo je na 17. Osječkom Ferivi polumaratonu, u sklopu kojeg je održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u toj disciplini. Antonio je nastupao na prvenstvu Hrvatske u polumaratonu (21,097 m) završio je na 9. mj., Utrku je završio u vremenu 1:13:36 min, što je ujedno i njegov novi osobni rekord koji ga svrstava u sam vrh hrvatske atletike.

Foto: FB

Komentiraj:

blank