Osnovna škola “Julija Kempfa” – Dan škole, ali na drugačiji način, uz posebnu poruku za osmaše

Autor: D.K.

Svake godine, zadnji petak u mjesecu svibnju, Osnovna škola Julija Kempfa obilježava Dan škole. Ovogodišnji Dan škole je u najmanju ruku neobičan. Iako se dio djece vratio u školu, velik dio učenika i učitelja i dalje sudjeluje u nastavi na daljinu.

– Pokušali smo omogućiti da svi mi, barem virtualno, doživimo ljepotu osjećaja koju inače probudi u nama obilježavanje Dana škole pa smo napravili sažetak školske godine u obliku videa. Ugodno iznenađenje priredili su nam i prijatelji iz Erasmus projekata koji su nam virtualnim putem poslali lijepe želje. Ipak, najposebniju poruku imamo za osmaše:

Dragi naši osmaši!

Umjesto svečane sjednice, službenih govora, pohvala i rukovanja, šaljemo vam poslanicu! Svi vi, sportaši, umjetnici, matematičari, tehničari, jezičari, biolozi i kemičari, budući arheolozi i putnici kroz vrijeme, put je pred vama – širok, ali neutaban! Iskoristite svaki dan svojega budućeg života da na njemu ostavite trag. To ne znači da uvijek morate biti bolji od drugih. Svakoga dana morate biti bolji samo od sebe!
Već sad vidite da putovanje neće uvijek biti jednostavno i lako, da će se nad vama nadvijati životne oluje i oblaci, ali i to je sve dio tajne života. Prvi takav ispit zrelosti već ste položili odgovornim ponašanjem i sudjelovanjem u online školi u ovim, u najmanju ruku, čudnim i neobičnim vremenima. Zajedno sa svojim nastavnicima potrudili ste se da vas oluja koja nas je sve zatekla nespremnima ne skrene s puta. Od vas očekujemo da se i ubuduće hvatate ukoštac sa svim nedaćama koje vas čekaju. Bez obzira na oluje, dugujete sebi i nama da se vaše boje razviju u pravu dugu! Na tom putu ne zaboravite ni jedni na druge, budite blagi i uvijek spremni pomoći. U ovoj ste školi dijelili sve, neka tako bude i sutra i zauvijek!

A mi, mi smo uvijek ovdje! Ako vam zatreba dodatni vjetar u leđa, savjet ili poticaj, slobodno se obratite! Za vas će u Osnovnoj školi Julija Kempfa vrata uvijek biti širom otvorena!

Generacijo 2019./2020., sretan vam put!

Izvor: OŠ Julija Kempfa

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek