Osnovali pjevačku umirovljeničku skupinu

Autor: Jelenko Topić

Umirovljenici ČaglinČAGLIN –  Podružnica Matice umirovljenika općine Čaglin koja okuplja oko 120 članova provodi niz aktivnosti kako bi se zbližili članovi, te im olakšali umirovljeničke dane. Tako redovno svakog mjeseca orgaaniziraju druženje članova u prostorijama braniteljske zadruge „Zadrugar“ gdje ugodno provode vrijeme uz glazbu i ples.

-Osnovali smo pjevačku skupinu zasada sa pet članova, a planiramo u  nju uključiti još naših pjevača – ističe Mara Šimić, predsjednica ove podružnice pohvalivši se da je ova skupina uspješno prvi puta nastupila na Festivalu umirovljeničkih zborova i glazbenih sastava Požeško-slavonske županije.

Ovdašnji umirovljenici se uključuju u sve aktivnosti istočnog dijela Požeške kotline kao napr. na Dane kruha u Osnovnoj školi Stjepana Radića, prigodne susrete u Domu za stare i nemoćne osobe u Ljeskovici itd.

Na obližnjem Sovskom jezeru smještenom na  Dilj gori jednom mjesečno odlaze na izlete i druženja gdje ih se okupi oko 80, a upriličili su i izlete svojih članova u Tordince, Daruvarske toplice, Vukovar i druga mjesta.

-Dogovorili smo u prodavaonici NTL da umirovljenici svakog ponedjeljka imaju na kupovinukućnih potrepština 10 posto popusta, a tražimo mogućniosti da članovi na otplatu kupe  zimnicu, ogrjevno drvo i druge – zaključila je Mara Šimić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: