Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Osnivači ličke udruge primili priznanja uz dva desetljeća rada /FOTO/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Osnivači ličke udruge primili priznanja uz dva desetljeća rada /FOTO/ Požega.eu | Osnivači ličke udruge primili priznanja uz dva desetljeća rada /FOTO/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





POŽEGA – Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ koje je u ovoj sredini prepoznato po brojnim kulturnim i izdavačkim aktivnostima održalo je izvještajnu skupštinu na kojoj su prihvaćena sva izvješća.





-Organizirali smo u rujnu 2. Likovnu koloniju sa 23 umjetnika, promovirana je knjiga „Požeški zapisi“ uključujući i u Gospiću, zatim smo organizirali smotru mješovitih pjevačkih skupina, imali koncerte našeg zbora, koji je nastupio na snimanju popularne HTV emisije „Lijepom našom“, upriličena je izložba radova sa kolonije, zbor je nastupio u Cerniku i Karlovcu gdje je dobio srebrnu plaketu, a u travnju je bila tradicionalna godišnja priredba „Lička večer“ sa gotovo 400 posjetitelja- istakao je u izvješću o radu „Vile Velebita“ njen predsjednik Josip Fajdić koji je najavio aktivnosti do kraja godine kao što su gostovanje zbora u Mađarskoj, koncerti, promocija knjige „Posebnosti Like“ u Zagrebu, Gospiću i po Slavoniji, organizacija likovne kolonije i drugo.

Entuzijazam članova pohvalio je u raspravi Nino Smolčić,  a Marijan Pilon aktivnosti pjevačkog zbora ovog društva.

-Vaša izdavačka djelatnost nam je ponos jer ima veliki utjecaj na kulturni život grada i ove sredine- kazao je u pozdravnoj riječi zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

Predsjednik Fajdić na kraju skupštine, a uz jubilarnu 20-obljetnicu osnivanja „Vile Velebite“uručio je priznanja osnivačima zahvalivši im se na dugogodišnjem radu i dobroj suradnji.

/Foto: D. Mirković/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo