Osnivači ličke udruge primili priznanja uz dva desetljeća rada /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

blankPOŽEGA – Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ koje je u ovoj sredini prepoznato po brojnim kulturnim i izdavačkim aktivnostima održalo je izvještajnu skupštinu na kojoj su prihvaćena sva izvješća.

blank-Organizirali smo u rujnu 2. Likovnu koloniju sa 23 umjetnika, promovirana je knjiga „Požeški zapisi“ uključujući i u Gospiću, zatim smo organizirali smotru mješovitih pjevačkih skupina, imali koncerte našeg zbora, koji je nastupio na snimanju popularne HTV emisije „Lijepom našom“, upriličena je izložba radova sa kolonije, zbor je nastupio u Cerniku i Karlovcu gdje je dobio srebrnu plaketu, a u travnju je bila tradicionalna godišnja priredba „Lička večer“ sa gotovo 400 posjetitelja- istakao je u izvješću o radu „Vile Velebita“ njen predsjednik Josip Fajdić koji je najavio aktivnosti do kraja godine kao što su gostovanje zbora u Mađarskoj, koncerti, promocija knjige „Posebnosti Like“ u Zagrebu, Gospiću i po Slavoniji, organizacija likovne kolonije i drugo.

Entuzijazam članova pohvalio je u raspravi Nino Smolčić,  a Marijan Pilon aktivnosti pjevačkog zbora ovog društva.

-Vaša izdavačka djelatnost nam je ponos jer ima veliki utjecaj na kulturni život grada i ove sredine- kazao je u pozdravnoj riječi zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

Predsjednik Fajdić na kraju skupštine, a uz jubilarnu 20-obljetnicu osnivanja „Vile Velebite“uručio je priznanja osnivačima zahvalivši im se na dugogodišnjem radu i dobroj suradnji.

/Foto: D. Mirković/

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića