Organizirana akcija darivanja krvi u četvrtak i petak

Autor: DK

Dobrovoljno darivanje krvi 2POŽEGA – Gradsko društvo Crvenoga križa Požega u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu u četvrtak i petak, 7. i 8. kolovoza, organizira dobrovoljnu akciju prikupljanja krvi. Svi dobrovoljni davatelji i oni koji će to tek postati imaju mogućnost i priliku dobrovoljno darivati krv u prostorijama Crvenog križa u Požegi u Osječkoj ulici kbr. 12.

U četvrtak je organizirano prikupljanje od 10 do 18 sati dok će drugoga dana, u petak darivanje biti moguće od 9,00 do 15,00 sati. Vrijeme pauze će biti od 11,30 do 12,00 sati.

Humanitarna akcija prikupljanja krvi koja je bila organizirana u mjesecu lipnju bila iznad očekivanja u kojoj je bilo prikupljeno više od 200 doza krvi što je za svaku pohvalu. 

Ne treba posebno naglašavati da krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek-darivatelj krvi. Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje bolesnika potrebno je uvijek imati dovoljan broj darivatelja krvi ćime se osiguravaju dovoljne količine krvi u pričuvi. Poziv vrijedi za sve koji mogu i žele biti dobrovoljni darivatelji- dođite i odazovite se !  

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: