Opstojnost parkiranih mjesta za osobe s invaliditretom

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Uz Međunarodni dan osoba s invaliditetom u požegi se već dugi niz godina organizira preventivna akcija sa zadaćom “Opstojnost parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom” u suradnji sa Policijskom upravom Požeško-slavonskom.
-Budimo senzibilni, poštujmo prvo samog sebe da bismo mogli poštovati i druge. Očekujem dobre rezultate sa terena kao i prethodnih godina utvrđene od policijskih službenika- ističe Ivan Begić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije

Policijska uprava požeško-slavonska je u suradnji s udrugama invalida organizirala preventivnu akciju s naglaskom na nepropisno parkiranje na mjesta namijenjena za invalide. Prethodno je u Policijskoj postaji Požega održan sastanak na kojemu su predstavnici udruga invalida iznijeli probleme s kojima se susreću u prometu. Pozvane su jedinice lokalne samouprave da se uključe u rješavanje problema protočnosti prolaska invalida, te da uz objekte javnih službi osiguraju parkirana mjesta za invalide i njihova vozila.

-Pokazatelji govore da je u 11 mjeseci ove godine zabilježeno 150 prekršaja nepropisnog parkiranja na mjesta namijenjenima invalidima, dok je prošle godine zabilježeno 105 za cijelu godinu.Od tih 150 prekršaja, izdano je 43 pisane mjere upozorenja, a kazne za nepropisno parkiranje na mjesto za invalide iznosi 700 kuna – istakla je glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić na Trgu sv. Trojstva gdje su policijski službenici građanima dijelili letke koju upozoravaju na zaštitu invalida.
Građani su pozvani kada vide nepropisno parkirane automobile na žuto obilježenim parkirnim mjestima koriste aplikaciju “Sigurnost i povjerenje” kako bi prijavili prekršaj.

-Nastavit će se preventivne aktivnosti kako bi parkirna mjesta za invalide bila slobodna, a zatražili smo od lokalne samouprave i javnih službi da invalidima i slijepim osobama olakšaju ishođenje različitih dokumenata – istakao je Marinko Zeljko, predsjednik Udruge za unapređenje kvalitete življenja osoba s invaliditetom RH.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: