Oproštaj od preminulog kutjevačkog župnika Marijana Đukića /FOTO/

Autor: D.K.

Ispred župne crkve u Kutjevu okupili su se svećenici i vjernici kako bi se oprostili od preminulog svećenika Marijana Đukića, kutjevačkog župnika. Svetu misu zadušnicu predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Podsjetimo, u jutarnjim satima, 2. studenog 2020., na Spomendan svih vjernih mrtvih u Općoj županijskoj bolnici u Požegi, okrijepljen svetim sakramentima, preminuo vlč. Marijan Đukić, župnik Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Kutjevu, u šezdeset i sedmoj godini života i četrdeset i drugoj godini svećeništva. Sprovod je bio danas, 4.studenog 2020. godine u 15.00 sati na mjesnom groblju u Domaljevcu u Bosni i Hercegovini.

Vlč. Marijan Đukić rođen je 10. lipnja 1954. u Domaljevcu (Bosna i Hercegovina), gdje je pohađao i osnovnu školu. Svoj Domaljevac i Bosansku Posavinu je neizmjerno volio iz koje je 1969. godine otišao u sjemenište u Suboticu u kojoj je nastavio školovanje i pohađao gimnaziju. Završio je Teološki fakultet u Đakovu. Za svećenika Subotičke biskupije je zaređen 1979. godine nakon čega je vršio službu kapelana u Subotici, potom u Bačkom Monoštoru (Vojvodina).

Od 1984. do 1992. bio je župnik u Đurđinu, u Vojvodini odakle je bio prisiljen zbog ratnih zbivanja otići u Hrvatsku. Na području tadašnje Zagrebačke nadbiskupije, od 1993. do 1996. godine upravljao je Župom u Končanici kod Daruvara da bi kasnije preuzeo službu župnika u Dežanovcu i Uljaniku.

Za župnika u Davoru i Orubici imenovan je 2000. godine gdje ostaje sve do kolovoza 2010. godine kada preuzima službu župnika u Kutjevu u kojoj ostaje do preminuća, 2.studenog 2020. godine.

[FAG id=282579]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek