Oprema u Požegi stoji, a požeškim vozačima u pomoć stižu Gradiščani!

Autor: Jelenko Topić

-Član sam Hrvatskog auto kluba, plaćanjem članarine imam pravo na besplatnu izmjenu guma na svom automobilu što sam unazad nekoliko godina obavljao u Požegi, no ove jeseni od tog posla u mome gradu nema ništa – riječi su jednog požeškog vozača koji je sa još više od 500 članova HAK-a u ovom kraju ostao bez usluge koju je do sada imao nadohvat ruke.

Rezultat to je nekih nesporazuma i nesuglasica u Auto-klubu Požega o čemu smo ranije pisali. Oprema za službu Pomoć na cesti, koju požeški klub posjeduje, stoji već nekoliko mjeseci, a ne radi i radionica koju su koristili brojni članovi. Kako smo saznali nakon ostavke bivšeg predsjednika, klub je u rujnu dobio novo rukovodstvo, raniji najmodavac je otkazao korištenje radionice, te je otišao automehaničar, ali se sa radom radionice i pokretanjem vozila ništa nije dogodilo. Čak je navodno vozilu za šlep-službu istekla registracija!

Hrvatski auto klub kao nacionalna udruga vozača i vlasnika vozila je navodno isključila Auto klub Požega iz svog članstva, a na popisu među više od 60 klubova širom Lijepe naše nema požeškog! Zaista, žalosno jer je Požega županijsko i biskupijsko središte, te sa okolinom njeni građani imaju više tisuća automobila.

Zbog takve situacije ovdašnji vozači u slučaju potrebe pozivajući telefonski broj 1987 tj. Pomoć na cesti  dobivaju uslugu vozila i servisera koji ovdje dolaze iz susjedne Nove Gradiške!

Nije nam poznato tko bi trebao nešto poduzeti da se ovo stanje promijeni, no uz sve navedeno članstvo u Hrvatskom auto klubu, nezadovoljno ovakvim stanjem i nemogućnosti da ostvari svoja temeljna članska prava, sigurno će se osipati. A Požega je ne tako davno težila da postane temeljna udruga u sastavu HAK-a!

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88