Opet „nekakvi“ radni strojevi u pleterničkom kraju stvaraju buku: Počela izgradnja aglomeracije vrijedne 180 milijuna kuna /FOTO/

Autor: D.K.

Oni koji su se ovih dana kretali državnom cestom Pleternica-Požege „sa ili bez propusnice“  mogli su zamijetiti više radnih strojeva između Vesele i Blacka kako „nešto“ rade, kopaju, ravnaju….. Sigurno su se zapitali zbog čega opet neki radovi. Njima ali svim drugima informacija da se radi se o početku dugo očekivane izgradnje aglomeracije – kanalizacijske mreže vrijedne 180 milijuna kuna bez PDV-a što je prema riječima gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić više nego lijepa vijest za građanke i građane s područja grada Pleternice.

-Započela je izgradnja dugoočekivane aglomeracije Pleternica koja obuhvaća izgradnju kanalizacijske mreže prigradskih naselja od Kuzmice prema Pleternici, zatim naselja Gradac, Frkljevci i Kadanovci te Bresnica, Sulkovci, Bzenica, Trapari i Novoselci – rekla nam je gradonačelnica Jozić koju smo zatekli na gradilištu s njenim zamjenikom Domagojem Katićem, direktorom tvrtke Tekija d.o.o. Antom Bekićem i drugim stručnim osobama.

-Ukupna vrijednost projekta je 180 milijuna bez PDV-a. 134 milijuna kuna se odnosi na izgradnju mreže dok se 35 do 37 milijuna kuna odnosi na izgradnju pročistača otpadnih voda. Dio sredstava odnosi se na nabavku opreme i za nadzor i provedbu projekta – pojašnjava gradonačelnica Jozić.

Radovi na izgradnji aglomeracije započeli su 1.travnja, što nije bila prvoaprilska šala i to u naselju Viškovci i Blacko izgradnjom tlačnog voda.

-Izgradnja dugoočekivane aglomeracije Pleternica obuhvaća izgradnju kanalizacijske mreže prigradskih naselja od Kuzmice prema Pleternici, zatim naselja Gradac, Frkljevci i Kadanovci te Bresnica, Sulkovci, Bzenica, Trapari i Novoselci. Dužina gradnje je nešto više od 40 kilometara. Radovi se nadovezuju na izgradnju pročistača otpadnih voda koji će se graditi na lokaciji Bubanovke (Bubanovog mosta u Pleternici) – dodaje gradonačelnica Jozić naglašavajući kako će se radovi izvoditi u slijedeća 24 mjeseca do kada bi trebali biti izvedeni radovi i na izgradnji pročistača.

-Nositelj radova, odnosno investitor projekta je tvrtka Tekija d.o.o. koja je potpisala ugovor s izvođačem radova početkom listopada prošle godine i to s domaćom tvrtkom Presoflex gradnja d.o.o.. Partner tvrtki izvođaču radova je slovenska tvrtka Riko iz Ljubljane – rekao je Ante Bekić, direktor tvrtke Tekija d.o.o. dajući kako će područje grada Pleternice u naredna 24 mjeseca biti jedno veliko gradilište.

-Radovi su započeli na trasi u naselju Viškovci i Blacko, a uskoro bi se trebali završiti i drugi izvedbeni projekti te započeti i na drugim trasama. Kada me građani zovu i pitaju gdje će se prvo početi graditi, ne mogu im točno i s preciznošću reći jer je veliki broj naselja. Tvrtka koja je izvođač radova sukladno sa svojim planovima vezano za izgradnju, mehanizaciju i radnoj snazi kojom raspolažu izvodit će radove u slijedeća 24 mjeseca u svim naseljima kako bi nakon dovršetka radova imali funkcionalan sustav koji će doprinijeti daljnjoj kvaliteti življenja svih građana na područja grada Pleternice i svih prigradskih naselja – zaključila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Foto: D. Krstanović [FAG id=273954]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88