Opet duge cijevi na ulicama: Mafalani pred požeškim sucem zbog gospodarskog kriminala /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Za Amira Mafalanija šira je hrvatska javnost čula 2008. godine kada je sudjelovao u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franića, 23. listopada 2008. godine u Zagrebu. Osuđen je na 15 godina zatvora. Od tada pojava ovog 35-godišnjeg Sirijca hrvatskog državljanstva izaziva veliki interes javnosti jer kažu da je riječ o jednoj od najvećih „zvjerki“ hrvatskog kriminalnog miljea poznatom i u susjednim zemljama.

I njegov današnji dolazak na požeški sud popraćen je jakim mjerama sigurnosti s oko 30 naoružanih policajaca. Mafalani na suđenja redovito dolazi s lisičinama na rukama i nogama, a znalci kažu da jako osiguranje služi prije svega njegovoj zaštiti jer zasigurno ima onih koji priželjkuju priliku za obračun. Zatvorsku kaznu za sudjelovanje u Pukanićevom ubojstvu služi u Lepoglavi, a na Općinskom sudu u Požegi po prvi se puta našao 2010. godine zbog gospodarskog kriminala.

On je navodno dvije godine ranije, dva mjeseca prije atentata na Pukanića, oštetio požešku tvrtku Williams na način da je preko tvrtke Centar-Konto naručio 252 boce rakije koje nikad nije platio. Dosuđeno mu deset mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine uz obvezu plaćanja 25 tisuća kuna odštete tvrtki Williams. Tada se govorilo da je istovremeno s narudžbama požeške rakije, Mafalani pod lažnim imenom iz Dalmacije naručivao sir i pršut koje također nikad nije platio. Iste te 2010. godine Mafalaniju se sudilo u Bjelovaru gdje je oštetio tamošnju tvrtku Nacional od koje je za 117 tisuća kuna naručio ulja i maziva.

Nakon današnje, slijedi nova rasprava zbog niza činjenica koje je još potrebno utvrditi. Naime, nepoznanica je tko je preuzeo paletu s naručenom rakijom koju je u Zagreb dovezao vozač kojeg je pak angažirao vlasnik tvrtke Williams.

– Robu sam predao jednoj ženskoj osobi. Nije imala pečat tvrtke Centar-Konto, već je upisala JMBG – rekao je između ostaloga vozač koji je po nalogu vlasnika tvrtke Williams Šimića odvezao rakiju u Zagreb.

Kome je rakiju zapravo vozač isporučio? Preostaje za utvrditi gdje je rakija završila što znači da će Amir Mafalani, na koje je osam godina iza rešetaka ostavilo traga, zasigurno ponovno pred požeškog suca Damira Ronka što znači ponovno i duge cijevi na gradskim ulicama.

Ovaj sadržaj i bilo koje druge usluge na portalu pozega.eu zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati i preuzimati na bilo koji način i koristiti u komercijalne ili bilo koje druge svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka portala pozega.eu. Pozega.eu portal zabranjuje korištenja autorskog teksta i pod uvjetima da se navede izvor – ime autora teksta odnosno portala. U slučaju da netko postupi protivno navedenom pozega.eu portal ima pravo potraživati financijsku naknadu koja je istaknuta u impresumu portala.  

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot