U Općini Jakšić dvojbe nema: HDZ-ov kandidat za načelnika ponovno je Ivica Kovačević

Autor: D.K.

JAKŠIĆ – Iako će, prema najavama predsjednika stranke Andreja Plenkovića, HDZ s konačnim imenima kandidata za lokalne izbore izići do kraja veljače, u nekim gradovima i općinama u Požeško-slavonskoj županiji oni su već poznati.

Tako je već HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Jakšić bio poznat još u studenom. Naime, članovi Općinske organizacije već tada su jednoglasno potvrdili da će Ivica Kovačević ponovno u utrku za načelnika ove Općine, a na temelju rezultata ostvarenih u dosadašnjim mandatima.

Podsjetimo, Ivica Kovačević dragovoljac je Domovinskog rata više od četiri godine, a kao osnivač HDZ-a na području općine Jakšić bio je prvi predsjednik temeljnog ogranka ove stranke, te na brojnim političkim dužnostima. Od 2005. godine Kovačević je općinski načelnik. Za vrijeme njegovog mandata u izvršnoj lokalnoj vlasti odrađeni su brojni projekti koje je vodio, realizirao i u kojima je sudjelovao.

Najveći su projekti komunalne infrastrukture milijunskih vrijednosti, vodovod i kanalizacija u naseljima Eminovci, Bertelovci, Radnovac, Rajsavac Treštanovci i Svetinja. Čija je vrijednost više od 22 milijuna kuna. Kovačević je radio i na cestovnoj infrastrukturi, te izgradnji značajnih objekata kao što su sportska dvorana, dječji vrtić i novi vatrogasni dom. Uz javnu rasvjetu u naseljima Bertelovci, Radnovac, Tekić, Cerovac; Rajsavac; Treštanovci i Granje mnogo je i onih manjih ali vrijednih projekata koji su izvedeni kako bi se poboljšao standard stanovništva te male općine.

Više iz kategorije