Općine priredile projekte i dokumentaciju ali nema raspisanih natječaja

Autor: Požega Portal

Sjednica Upravnog odbora Udruge općina 27.1.2015ZAGREB / POŽEGA – Načelnik općine Jakšić, Ivica Kovačević, kao predstavnik Požeško slavonske županije, sudjelovao je na sjednici Upravnog odbora Udruge općina u Republici Hrvatskoj na kojoj je glavna tematika bila provedba nove porezne reforme i raspisivanje natječaja prema EU fondovima.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Udruga  općina u Republici Hrvatskoj prikupit će u najkraćem mogućem roku podatke o projektima svih općina u Hrvatskoj koji su tehnički spremni za provedbu, a koji se ne mogu realizirati jer za njih jednostavno nema natječaja. Svrha tog kataloga bit će opovrgavanje tvrdnje u javnosti kako su općine slaba karika mogućeg novog investicijskog ciklusa jer ne iskorištavaju prilike koje im se navodno pružaju – ističe Kovačević.

Upravni odbor Udruge općina na sjednici održanoj u utorak 27. siječnja 2015. u Zagrebu, koju je vodio predsjednik Udruge Đuro Bukvić. donio je zaključak i prenio na općinske jedinice lokalne izvršne vlasti da nakon prvog tromjesečja 2015. godine prikupe podatke o prihodima općinskih proračuna kako bi se definirali efekti porezne reforme koja je stupila na snagu početkom godine i koji su, prema prvim saznanjima, vrlo nepovoljni.

-Upravni odbor raspravljao je i o problemu vlasništva nad zemljišnim parcelama na područjima općina na koje se, odlukom državnog odvjetništva, upisuju javne i državne tvrtke i tako onemogućavaju lokalnu samoupravu u  raspolaganju imovinom ocijenivši da je ta praksa neprihvatljiva – naglašava Ivica Kovačević koji nadalje ističe da je dogovoreno da će Udruga općina usmjeriti svoje kapacitete na intenziviranje suradnje s općinama kako bi prikupljanje stavova i razmjena informacija kao i medijska prisutnost bili veći i efikasniji.

(Foto, pozega.eu i UORH)

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: