Konačno rješenje: Općina Velika kupila Kamenov stadion za 2,14 milijun kuna

Autor: D.K.

VELIKA / SLAVONSKI BROD – I dok su mnogi već digli ruke od velebnog sportskog zdanja u Velikoj, stadiona nekoć prvoligaša Kamen-ingrada, današnja, 13. dražba po redu ipak čini se donijela je rješenje. Interes za kupnju stadiona, kakvim se svojevremeno mogao podičiti malo koji prvoligaš, iskazali su Općina Velika i tvrtka AG gradnja.

Na dražbi je, na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu, kako doznajemo, prihvaćena kao zadnja ponuda općine Velika s iznosom od 2.140.000,00 kuna. Tako će ovo vrijedno zdanje prema svemu sudeći ostat će u domaćim rukama što je u ovom trenutku i najbolje rješenje.

No, Vlado Zec očito nije tako lako želio ispustiti iz ruku spomenik svome liku i djelu kojem je prijetilo da postane mrtvi kapital ove turistički orijentirane općine. Naime, doznajemo da se upravo iz AG gradnje krije Vlado Zec, idejni začetnik cijele priče oko veličkog prvoligaša i stadiona na kojem su svojevremeno igrali i europski klubovi.

Podsjetimo, još je u kolovozu 2016. godine općinski načelnik Velike Vlado Boban najavio mogućnost kupovine stadiona ističući da bi se u sklopu stadiona mogla smjestiti općinska uprava jer postojeća zgrada u kojoj se sada nalazi zahtjeva temeljitu obnovu i velika financijska ulaganja. Dodao je da bi tako na jednom mjestu mogli biti smješteni uredi općinske uprave, turističke zajednice, knjižnice, uredi udruga koje djeluju na području općine, uredi nogometnog kluba, te svi drugi korisnici kojima je prostor potreban.

Ono o čemu je načelnik Boban tiho sanjario se i obistinilo!

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: