Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Općina Velika izgubila gotovo 1.100 stanovnika: Sva naselja bilježe pad!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Općina Velika izgubila gotovo 1.100 stanovnika: Sva naselja bilježe pad! Požega.eu | Općina Velika izgubila gotovo 1.100 stanovnika: Sva naselja bilježe pad!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Još nitko od odgovornih političara iz gradova i općina  Požeško-slavonske županije nije prokomentirao prve rezultate velikog pada broja stanovnika. Brojke govore sve i trebale bi biti zabrinjavajuće.

U ovom članku analiziramo stanje na području općine Velika s pripadajućim naseljima. Tamo gdje je nekad bila mladost koja je ulijevala optimizam i obećavala budućnost ostali su samo starci i starice koji čuvaju napuštena ognjišta koja polako odlaze u zaborav.

U samom mjestu Velika, kao općinskom središtu, manje je 455 stanovnika, a drugo po veličini naselje Radovanci ima 79 stanovnika manje, a Trenkovo 124, gledajući na zadnji popis. Biškupci također upisuju neslavnu brojku od 38 stanovnika manje kao i susjedni Stražeman gdje je 52 žitelja u minusu. Ništa bolja situacija nije nit u Potočanima gdje su 22 stanovnika manje te Antunovcu 47. Neslavna brojka je i u Dragi u kojem selu je 56 stanovnika manje, Trnovcu 82, Tornju 36, Poljanskoj 21 te Oljasima 16. U Kantrovcima je 13 stanovnika manje, Bratuljavcima 12, a po 11 u Lučincima i Milanovcu te u Doljancima 10. Milijovojevci su ostali bez 4 stanovnika, a po dva je manje u Gornjim Vrhovcima i Ozdakovcima.

Koliko mogu „ulijevati nadu“ dva sela s većim brojem stanovnika Smoljanovci, gdje su dva stanovnika više od njih prethodna 3 te Markovac gdje se za jednog stanovnika povećalo to naselje!?

Dva su naselja koja se vode kao još takva bez ijednog stanovnika Nježić i Klisa.





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.