Općina Velika izgubila gotovo 1.100 stanovnika: Sva naselja bilježe pad!

Autor: D.K.

Još nitko od odgovornih političara iz gradova i općina  Požeško-slavonske županije nije prokomentirao prve rezultate velikog pada broja stanovnika. Brojke govore sve i trebale bi biti zabrinjavajuće.

U ovom članku analiziramo stanje na području općine Velika s pripadajućim naseljima. Tamo gdje je nekad bila mladost koja je ulijevala optimizam i obećavala budućnost ostali su samo starci i starice koji čuvaju napuštena ognjišta koja polako odlaze u zaborav.

U samom mjestu Velika, kao općinskom središtu, manje je 455 stanovnika, a drugo po veličini naselje Radovanci ima 79 stanovnika manje, a Trenkovo 124, gledajući na zadnji popis. Biškupci također upisuju neslavnu brojku od 38 stanovnika manje kao i susjedni Stražeman gdje je 52 žitelja u minusu. Ništa bolja situacija nije nit u Potočanima gdje su 22 stanovnika manje te Antunovcu 47. Neslavna brojka je i u Dragi u kojem selu je 56 stanovnika manje, Trnovcu 82, Tornju 36, Poljanskoj 21 te Oljasima 16. U Kantrovcima je 13 stanovnika manje, Bratuljavcima 12, a po 11 u Lučincima i Milanovcu te u Doljancima 10. Milijovojevci su ostali bez 4 stanovnika, a po dva je manje u Gornjim Vrhovcima i Ozdakovcima.

Koliko mogu „ulijevati nadu“ dva sela s većim brojem stanovnika Smoljanovci, gdje su dva stanovnika više od njih prethodna 3 te Markovac gdje se za jednog stanovnika povećalo to naselje!?

Dva su naselja koja se vode kao još takva bez ijednog stanovnika Nježić i Klisa.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek