Općina Kaptol vodi računa

Autor: D.K.

KAPTOL Iako su teške financijske prilike općina Kaptol planira sredstva skromno, namjenski i učinkovito. To  potvrđuje osjećajnost općinskog načelnika Mile Pavičića kako prema udrugama, tako i prema sportašima, socijalno ugroženima ali i onima najmanjima, našim mladim naraštajima.

Sve je više socijalno ugroženih što općinska vlast prepoznaje i u tu svrhu planira iz proračuna uzdvojiti 380.000 kuna. Možda je i taj iznos premalen. Vrijeme će pokazati a isti se prema potrebi rebalansom može povećati.

Vodeći računa o onima najmanjima, koji pohađaju vrtiće, općina izdvaja na tu namjenu 90.000 kuna. Da djeca zauzimaju mjesto na vrhu ljestvice dokazuje i činjenica da se planiraju izgraditi dječja igrališta u Podgorju i Alilovcima čime bi se zaokružilo da svako naselje općine Kaptol ima dječje igralište.

Dakako da se ne zaboravljaju niti potrebe u kulturi i prepoznatljivosti tradicionalnih priredaba, i to festivala Zlatni glas Zlatne doline, Pudarijade te Žetvenih svečanosti i Vinokapa, za što se planiraju sredstva u ukupnom iznosu od 170.000 kuna u sklopu kojeg će dio iznosa pripasti i određenim udrugama kojih ima oko desetak na tom području.

Općina ima namjeru, u svojim mogučnostima, pripomoći pri arheološkim radovima kao i sufinanciranje glazbene škole te uređenja doma u Alilovcima.

Za program javnih potreba u sportu planiraju se izdvojiti sredstva u ukupnom iznosu od 139.000 kuna.

Više iz kategorije