Općina Jakšić stvara preduvjete za razvoj gospodarstva: “Ulažemo u infrastrukturu Gospodarske zone, a novi poduzetnici imat će izuzetno povoljne uvjete za pokretanje poslovanja”

Autor: DK

Na području općine Jakšić, s pravom možemo reći, nema odmora dok traje obnova. Teško bi bilo nabrojiti sve što je unazad kraćeg vremena odrađeno i što je u tijeku, a da se nešto ne propusti. Sve se to može vidjeti u posebnoj rubrici – kategoriji na pozega.eu portalu gdje svaka općina ili grad ima svoj „izdvojeni kutak“ u kojem se mogu pronaći sve vijesti koje se odnose na određenu jedinicu lokalne samouprave o kojoj smo bilo što pisali.

Vratimo se na općinu Jakšić. Uz završetak izgradnje reciklažnog dvorišta i njegovog skorog otvorenja ovih smo dana foto objektivom zabilježili još neke radove u Industrijskoj zoni. Riječ je o izgradnji komunalne, cestovne i druge infrastrukture a radovi su, prema riječima općinskog načelnika Ivice Kovačevića, planirani u proračunu za 2020. godinu.

-Općina Jakšić svojim planom Proračuna 2020. godine je uvrstila sredstva za nastavak gradnje komunalne i druge infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jakšić. Po javnoj nabavi izabrana je tvrtka Niskogradnja Marijanović d.o.o. s kojom je Općina potpisala okvirni sporazum o gradnji. U ovoj godini nastavljeni su radovi na izgradnji sustava javne vodoopskrbe i odvodnje, plinske mreže i javne rasvjete unutar Gospodarske zone Jakšić. Bez obzira na sve financijske probleme izazvane koronavirusom Općina Jakšić iznašla je sredstva u svome proračunu te investira u ovoj fazi oko 1,1 milijun kuna – naglašava načelnik Kovačević dodajući kako će se završetkom planiranih radova podići kvaliteta opremljenosti Gospodarske zone Jakšić za nadolazeće zainteresirane investitore.

-Prema programu poticanja gospodarstva Općine Jakšić za razdoblje 2019.-2021. unutar mjere 5. predviđeno je poticanje investitora za kupovinu zemljišta po povlaštenoj cijeni od 2,00 kune po m², oslobađaju se novi poduzetnici komunalnog doprinosa kod gradnje novih objekata, oslobađaju se poduzetnici kroz određeno razdoblje komunalne naknade, sufinancira se priključenje poduzetnika na javnu vodoopskrbu i odvodnju – ističe Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić što je ujedno i poziv zainteresiranim ulagačima da se jave i iskoriste pogodnosti ulaganja u Industrijskoj zoni gdje će dobiti i još niz drugih potpora koje su u mogućnosti, a da su od interesa za razvoj lokalne zajednice.

Foto: D. Krstanović

Komentiraj: