Općina Jakšić nije bankrotirala niti su sva vrata u Zagrebu zatvorena načelniku Kovačeviću: „Na računu općine Jakšić trenutno imamo više od četiri milijuna kuna“

Autor: D.K.
Mladen Raguž, oporbeni vijećnik

Uz brojne provokacije, upadice i upućivanje „lažnih pozdrava“ održana je još jedna sjednica Općinskog vijeća općine Jakšić na kojoj je kao i uvijek dominantnu ulogu želio imati oporbeni vijećnik Mladen Raguž iznoseći samo njemu znanu nekakvu „istinu i povlaštene informacije“ koje koristi u prepirkama s općinskom načelnikom Ivicom Kovačevićem. Nakon novinarskih upita i dobivenih odgovora gotovo sve tvrdnje i konstatacije pokazale su se neistinitima koju ćemo temu posebno obraditi i javnost izvijestiti.

Mario Glavaš, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća

Sjednicu Općinskog vijeća vodio je zamjenik predsjednika Mario Glavaš koji je nekoliko puta pozivao vijećnika Raguža na razumno ponašanje te da međusobne netrpeljivosti između njega i načelnika Kovačevića rješavaju na nekom drugom mjestu, a ne na sjednicama Općinskog vijeća. Između ostalog  zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Mario Glavaš, obraćajući se vijećniku Ragužu rekao je kako se u međusobnim svađama i prepirkama na sjednicama zasjeni i u treći plan stavi sve ono što se dobro čini u općini na dobrobit svih mještana.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-S današnjim danom nema nikakvog bankrota općine. Trenutno na računu imamo više od četiri milijuna kuna. To što vi vodite nekakve privatne ratove nemojte maltretirat druge vijećnike da vas moraju slušati. Vi mene ne morate voljeti. Učestalo pričate gluposti. Pozivam vas gospodine Raguž da nešto predložite da se nešto napravi u ovoj našoj općini, a ne da smo podnosite razno razne prijave – rekao je načelnik Kovačević obraćajući se vijećniku Mladenu Ragužu.

U nastavku sjednice vijećnik Boško Obradović je uputio pitanje načelniku Kovačeviću pitajući ga hoće li općina financirati kupnju radnih bilježnica za učenike osnovnih škola kao prethodnih godina.

Boško Obradović, općinski vijećnik

-Općina će financirati kupnju radnih bilježnica i sufinancirati rad produženog boravka u školi. To je bilo u planu 2019. i biti će u 2020. godini. To neće dolaziti u pitanje. Sredstva su za to osigurana – rekao je odgovarajući na pitanje vijećnika načelnik Kovačević.

Vijećnik Dario Pažin također je postavio pitanje vezano za financiranje rada udruga s područja općine Jakšić. Zanimalo je vijećnika Pažina hoće li biti dovoljno sredstava za tu namjenu.

-Bez obzira na problematiku i situaciju uzrokovanu koronavirusom općina će osigurati sredstva za rad udruga kako je to bilo i predviđeno.

Dario Pažin, općinski vijećnik

Vezano za nadzor Ministarstva uprave nad općinom Jakšić vijećnik Raguž je uputio pitanje tražeći odgovor od načelnika kada će na posao biti vraćena bivša pročelnica. Prema navodima vijećnika Raguža za to postoji presuda na što mu je načelnik Kovačević odgovorio da se određeni postupci vode koji nisu u cijelosti dovršeni te da bivša pročelnica nije dobila otkaz već joj je po slili zakona prestao radi odnos zbog negativnih godišnjih ocjena koje dobila. Načelnik Kovačević je pozvao vijećnika Raguža da se ne upušta u bilo kakva tumačenja bilo kojih dokumenata jer za to imaju službe i institucije koje su zadužene da to rade, poput Ministarstva uprave i drugih.

Postavljeno je i pitanje vezano za financiranje nogometnih klubova koje je uputio vijećnik Mladen Raguž kojeg je zanimalo iz kojeg je razloga NK Jakšić u 2019. godini dobio više sredstava od NK Eminovci. Odgovor načelnika Kovačevića je bio jasan koji je naglasio kako ima više razloga za to. NK Jakšić se natječe u većem rangu, međužupanijskoj nogometnoj ligi u kojoj su i daleko veći troškovi za klub te da je za Jakšić izdvojeno više sredstava jer je bilo određenih planiranih investicija, ako što je bilo i prethodne godine u Rajsavcu, a na red će doći i Eminovci.

U nastavku sjednice usvojena su gotovo jednoglasno sve predložene točke dnevnog reda, godišnji izvještaji o izvršenjima po programima, odluke i suglasnosti.

Vezano za „upućivanje pozdrava“ načelniku Ivici Kovačeviću koje je navodno preko vijećnika Mladena Raguža upućivalo više osoba iz političkog i gospodarskog života o tome nešto više po dobivanju svih odgovora koje smo upite uputili prozvanima na sjednici, o čemu ćemo posebno pisati. Od većine njih smo dobili odgovore u kojima, između ostalog, stoji da nikada nikakve pozdrave od njih nije upućivao načelniku Kovačeviću jer da imaju potrebu za bilo kakvom komunikacijom da bi to izravno učinili, a ne preko nekakvog posrednika.   

Na sjednici je između ostalog vijećnik MLaden Raguž aludirao kako su sva vrata u Zagrebu zatvorena načelniku Kovačeviću. Na to se nije previše htio osvrtati načelnik Kovačević naglašavajući kako projekti koji se dobivaju preko Zagreba govore više od takvih konstatacija.   

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek