Općina Jakšić darivala 43-oje novorođenih u 2015. godini (foto galerija)

Autor: D.K.

IMG_4983JAKŠIĆ – Danas se jakšički općinski načelnik Ivica Kovačević susreo s roditeljima i najmlađim sugrađanima, onima koji su rođeni u prosincu 2014. i tijekom 2015. godine. U ovom predblagdanskom vremenu načelnik Kovačević ih je darivao sa tisuću kuna što je jedan znak poštovanja prema djeci i njihovim roditeljima, a ta populacijska mjera u općini Jakšić provodi se već osmu godinu za redom. Današnjoj svečanosti uz načelnika Kovačevića bili su i njegov zamjenik Mile Barišić i predsjednik Općinskog vijeća Boško Obradović.

Inače, općina Jakšić jedna je od rijetkih u kojoj broj novorođenih iz godine u godinu raste. Za očekivati je da će natalitet u jakšičkoj općini biti još bolji kad se u funkciju stavi Dječji vrtić koji bi trebao početi sa radom početkom proljeća, do kada bi se dovršili svi započeti radovi i ishodovala sva potrebna dokumentacija. Poznato je da općina Jakšić sufinancira smještaj jakšičke djece u požeškim vrtićima za što se izdvaja na razini godine gotovo 150 tisuća kuna.

O tome da se vodi briga o svim dobnim skupinama djece i mladih odnosno mlađoj populaciji sugrađana u prilog ide i činjenica da se sufinanciraju mjesečne karte srednjoškolskih učenika u vrijednosti 80 tisuća kuna, a kao novina je i da će se stipendirati i deset studenata sa po 500 kuna mjesečno.

Sve je to razloga da mlade obitelji ostanu na svojim ognjištima i da šire svoje obitelji jer uz populacijske mjere općina Jakšić radi i na razvoju i širenju gospodarstva što je nedavno i najavljeno u prigodi Dana općine, a to je stavljanje u funkciju gospodarske zone za koju je izrađen urbanistički plan, dobivena građevinska dozvola, a riješeni su imovinsko – pravni odnosi. Prva faza izgradnje trebala bi započeti u 2016. godini za što je već proveden postupak javne nabave.

no images were found

 

Više iz kategorije