Općina Čaglin ulaže gotovo 300 tisuća kuna u obnovu mjesnog doma Kneževac: „Obećanje koje smo dali mještanima ispunjavamo“ /FOTO/

Autor: D.K.

Stanovnici Kneževca, u čaglinskoj općini dobit će obnovljen mjesni dom primjeren za različita okupljanja tamošnjih mještana. Dom je do prošle godine vapio za obnovom. U prvoj fazi obavljeni su nužni radovi kako bi se spriječilo propadanje zgrade, zamijenjeno je kompletno krovište te su uređeni sanitarni čvorovi.

Ovih se dana pristupa drugoj fazi radova. Prema riječima načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača u proračunu su osigurana sredstva za uređenje i obnovu doma u drugoj fazi u čemu će biti sufinanciranje kroz natječaj LAG Posavina u iznosu od 180 tisuća kuna, koje će radove izvesti tvrtka Konstrukt građenje d.o.o. iz Novog Sela.

-Mještani koji ovdje žive moraju imati primjereno mjesto za okupljanje o održavanje određenih okupljanja. To smo im i obećali i ispunili obećanje. Uložit ćemo u ove radove nešto manje od 300 tisuća kuna – ističe načelnik Baradač pojašnjavajući koji će se sve radovi odraditi kako bi središte Kneževca krasio obnovljeni i uređeni dom.

-Što se tiče radova projektom je predviđena obnova fasade, izmjena stolarije, unutarnjih zidova i podova. Dom će biti opremljen i kuhinjom što je također potrebno radi pripreme hrane. Vodili smo o svemu računa. Nismo bili rastrošni u planiranju troškova. Radovi će se izvesti prema prihvaćenom planu i troškovniku. Uvjeren sam da će mještani biti više nego zadovoljni kada im se dom preda na korištenje – dodaje Bardač.

Podsjetimo, Kneževac, selo koje smješteno pet kilometara od Čaglina spominje se još u davnoj 1903. godini. Nikad preveliko ali uvijek bogato selo koje se bavilo šumarstvom, ratarstvom i stočarstvom od čega se moglo solidno živjeti, svoju obitelj prehraniti pa čak i neko dijete na školovanje u grad poslati. U njemu su nekad bili naseljeni Slovaci, Česi i Poljaci. Sad je naseljeno oko 30-ak kuća i nešto više od 60 stanovnika.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88