Opća opasnost na više od -10 dobro zagrijala Kutjevčane i brojne goste /FOTO GALERIJA/

Autor: DK

KUTJEVO – Tradicionalno je proslavljeno Vincelovo u prijestolnici graševine, gradu Kutjevu, koju je organizirala tamošnja Udruga vinara i vinogradara na kojem je bio organiziran bogat kulturno-zabavni program uz neizostavnu gastro ponudu domaćih tradicijskih jela ali i vrhunske vinske kapljice.

Nakon blagoslova i tradicionalne ceremonije orezivanja trsova na jedinstvenom Trgu graševine uslijedio je kulturno zabavni program na kojem je nastupilo više tamburaških sastava, Poljadija, Bećaruše, Sanjari te muška pjevačka skupina Grabarčani i Zbor matice umirovljenika Kutjeva.

Uz predsjednika Udruge kutjevačkih vinara i vinogradara mr.sc. Branka Mihalja i kutjevačkog gradonačelnika Josipa Budimira paljenju vincelovske vatre, blagoslovu vinograda i simboličnoj rezidbi loze bili su goste i prijatelje Kutjeva nazočni su bili i zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Blagoslov i molitveni zaziv na sve nazočne zazvao je mjesni kutjevački župnik vlč. Marijan Đukić u nazočnosti plehanskog gvardijana (BiH) fra Ante Tomasa i kutjevčkog župnog vikara Olivera Kranjčića.

U zabavnom programu nastupio je i Libreto band i tamburaški sastav Bisernica koji su bili pravi uvod za nezaboravni koncert popularne Opće opasnosti koji su unatoč niskoj temperaturi zagrijali brojne Kutjevčane i njihove goste . 

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: