Za sve one koji žele naučiti nešto više: 28. veljače i 1. ožujka održat će se Zimska škola rezidbe vinove loze

Autor: S.P.

KAPTOL – U organizaciji Savjetodavne službe,Podružnice u Požeško-slavonskoj županiji u Kaptolu, 28. veljače i 1. ožujka održat će se Zimska škola rezidbe vinove loze. Polaznici škole trebaju se prijaviti do 27. veljače, do 12, 00 sati u urede Savjetodavne službe (Pakrac, Požega, Kaptol) ili na broj 091/4882- 820.

Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno.

Djelatnici Savjetodavne službe, specijalisti hortikulture, zaštite bilja i mehanizacije, Podružnice u Požeško-slavonskoj županiji, već 15 godina zaredom organiziraju lokalnu „Zimsku školu rezidbe vinove loze Kaptol“. Polaznici ovogodišnje škole rezidbe trebaju, kako stoji u pozivu, osigurati svoju prisutnost na predavanjima i praktičnoj rezidbi oba dana nastave, osigurati prijevoz (najmanje do Kaptola i natrag kući). U oba dana polaznici nastave trebaju imati oštre vinogradarske škare, bilježnicu i olovku, dezinfekcijski premaz za rane na tkivu loze, nastale rezidbom (najmanje pakovanje od 1 dcl) te prikladnu odjeću i obuću.

Izvrsnost škole rezidbe, ističu iz Savjetodavne službe prepoznata je i izvan granica Požeško-slavonske županije.

-Prošle godine, u polaznike iz naše županije pridružili  su nam se na školi rezidbe zainteresirani pojedinci iz Zmajevca i Suze (Baranja), iz Vukovara, Iloka, Đakova i Slav. Broda, Daruvara i Novske, Zaboka i Zaprešića, Karlovca te čak i iz Drniša.Vjerujemo kako je to najbolja potvrda kvalitetnog rada naše škole – naglasio je Tomislav Božičević iz požeško-slavonske Savjetodavne službe.

/Foto: Ilustracija/

Više iz kategorije