One se vatre ne boje: Čaglinski DVD pojačan sa ženskom desetinom /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Dobrovoljno vatrogasno društvo Čaglin, kao središnje u toj općini, održalo je svoju 87. izvještajnu Skupštinu.

Uz nazočne članove i na Skupštini su bili nazočni i predstavnici DVD-a Ljeskovica, Djedina Rijeka, Ruševo, Kutjevo, Pleternica, Požega, Jakšić, Velika, Kaptol, Brestovac i Grabarje. Iz susjednih mjesta stigli su i kolege vatrogasci iz Zoljana, Črnkovaca, Šaptinovaca, te predstavnici Vatrogasne zajednice Požeštine, grada Požege, Javne vatrogasne postrojbe grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Među uzvanicima bili su, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, zapovjednik VZ PSŽ Josip Ugrin, zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović te načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač.

Na skupštini su jednoglasno prihvaćena sva izvješća za proteklo razdoblje i planovi za 2019. godinu.

Između ostalog je tajnik DVD-a Čaglin u izvješću istakao kako društvo broji 68 članova od čega su 22 vatrogasca, 8 vatrogasaca prve klase, dva dočasnika, šesr dočasnika prve klase, dva časnika, četiri časnika prve klase, jednog višeg počasnog vatrogasnog časnika, šest izvršujućih i isto toliko pričuvnih članova te jedanaest veterana. Također je istakao i kako su 22 operativna člana koja imaju važeći liječnički pregled.  

Kako je naglasio Senad Šišić, tajnik DVD-a Čaglin posebno su ponosni na povećanje članstva, posebice djece, ali i na uključivanje pripadnica ljepšeg spola tako da su mogli oformiti jednu žensku desetinu.

Uz one redovne aktivnosti članovi DVD-a Čaglin u protekloj su 2018. godinu sudjelovali na združenoj pokaznoj vježbi Vatrogasnog centra čime su pokazali razinu spremnosti. Također su sudjelovali i na smotri doniranih vozila iz Tirola kojoj je bio domaćin Lipik, a posjetili su i prijateljsko društvo Aldransu u Austriji. Bili su nazočni i na skupštinama susjednih i drugi prijateljskih društava.

Intervencija u 2018. godini na koje su izašli članovi DVD-a Čaglin bilo je 121, od čega se najveći broj odnosi na prijevoz vode. Imali su i jednu tehničku intervenciju, tri požara otvorenog prostora, te u ovog godini jedan požar stambenog objekta u Novoj Ljeskovici gdje su priskočili u pomoć susjednom DVD-u.

Tajnik Šišić se u ime svih članova DVD-a zahvalio koji podržavaju njohov rad, sponzorima i prijateljima, udrugama s područja općine Čaglin te institucijama i ustanovama koje na tom području djeluju.

Pozdravne riječi uputili su i predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović te Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin koji je i pripadnik i časnik u matičnom DVD-u.

-Što se tiče suradnje općine Čaglin s DVD-om to je na zavidnoj razini i surađujemo na svim mogućim poljima, od manifestacija, požara, elementarnih i drugih nepogoda i ugroza. Mi jako dobro surađujemo jer na području ove naše male općine ne bi niti mogli drugačije funkcionirat. Šoto god radimo kao vatrogasci sve to radimo na dobrobit naših stanovnika. Sve što radimo iz ljubavi prema vatrogastvu želeći pomoći svima koji su u potrebi. Trošimo svoje slobodno vrijeme i neki svoj novac, i radi toga nam nije žao. Polažemo nade u naše mlade snage koje će nas danas sutra od nas preuzeti dužnosti – rekao je Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin koji se nadovezao kako je još uvijek u dubokom uvjerenju da će se iznaći mogućnost izgradnje Vatrogasnog doma, ne želeći ništa prejudicirati.

Diplomu i veteransku vatrogasnu spomenicu za 65 godina rada primio je Slavko Bardač, a za 30 godina diplomu i vatrogasnu spomenicu za 30 godina rada Dražena Lukas, dok su diplome i vatrogasne spomenice za 20 godina rada primili Dario Kavicki i Stjepan Skeleđija.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: