Omogućen još jedan model plaćanja parkirne karte u gradu Požegi: “Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone i računala gdje prilikom kupovine parkirne karte nema više potrebe za slanjem SMS poruke”

Autor: DK

blank-Parkirna služba u Požegi je ustrojena prije 20 godina. Od 2001. godine cijene satnih parkirnih karata u prvoj i drugoj zoni nisu se mijenjale. Mijenjala se samo tehnika naplate satnih parkirnih karata i to od kupovine karata na kioscima, zatim od 2001. godine putem SMS-a, do najnovijeg načina plaćanja PayDo aplikacijom koju je Komunalac Požega d.o.o. preuzeo od tvrtke „Infoart“. Osim u Požegi, aplikacija je u primjeni u još 26 hrvatskih gradova. Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone i računala gdje prilikom kupovine parkirne karte nema više potrebe za slanjem SMS poruke – rekao je Anto Bekić direktor Komunalca Požega d.o.o. prilikom predstavljanja novog načina plaćanja parkirne karte na području grada Požege dodajući kako je potrebno samo preuzeti aplikaciju (moguće i preko QR koda), unijeti svoje podatke te broj bankovne kreditne kartice s koje će se naplaćivati parkirna karta.

blankNa predstavljanju novog projekta uz Antu Bekića i njegove suradnike bio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Prilikom plaćanja parkirne karte odabire se grad i zona parkiranja, a naplata ide izravno s računa. Putem e-maila korisnik dobiva potvrdu i račun o obavljenoj transakciji.

Osim satnih karata na ovaj se način može se platiti i dnevna parkirna karta ( kako ju građani popularno nazivaju „kazna“).

Postoji mogućnost da više članova za plaćanje parkirne karte putem PayDo aplikacije koristi istu bankovnu karticu, a korištenje je jednostavno i za tvrtke.

Prednosti plaćanja PayDo aplikacijom:

  • nema troškova slanja SMS-a
  • mogu koristiti i stranci
  • mogućnost plaćanja dnevne parkirne karte („kazna“)
  • 10% popusta za plaćanje Mastercardom

Upute za instaliranje aplikacije na Android i iOS sustave bit će istaknute na automatima za kupovinu parkirnih karata, a građanima će biti podijeljeni i leci s uputama za korištenje aplikacije.

Izvor: Komunalac Požega d.o.o. – Foto: pozega.eu

Komentiraj: