Olujno nevrijeme ponovno zahvatilo Požeštinu: Vatrogasci ugasili požar na kući u Pleternici uzrokovan udarom groma, a velike su štete na usjevima na području Jakšića, Tekića, Bertelovaca i selima pod Krndijom….. /FOTO/

Autor: DK

Jako olujno nevrijeme zahvatilo je veći dio Požeštine od podneva nadalje. Javne vatrogasne postrojbe i vatrogasci mnogih dobrovoljnih društava imaju mnogo posla zbog izlijevanja vode u stambene i gospodarske objekte tako da pomažu u ispumpavanju napadale kiše i saniranju stanja.

Zbog udara groma došlo je do požara na krovištu obiteljske kuće u Vinogradskoj ulici u Pleternici gdje su žurno intervenirali pripadnici JVP Požeško-slavonske županije i operativci DVD Pleternica koji su ugasili požar na krovu kuću, te tako spriječili daljnje širenje vatre.

Najveće štete zbog tog nevremena pričinjene su na području općine Jakšić, točnije na poljoprivrednim površina,  vrtovima i usjevima mještana Tekića i Bertelovaca, a slično je na području ispod Krndije tj. u Hrnjevcu, Venju i susjednim selima kutjevačkog kraja.

Između Vesele i Pleternice voda je preplavila kolnik državne ceste tako da je otežan i usporen promet, a očekuje se povlačenje padalina sa prometnice u kraćem roku.

Foto: Novinar pozega.eu i čitatelji [FGAL id=257314]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: