Oldtimeri na središnjem trgu barokne Požege plijenili pozornost prolaznika /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Pod pokroviteljstvom Grada Požege Oldtimer club „Trophy“ iz Požege organizirao je na Trgu svetog Trojstva svoj 8. Oldtimer susret pod nazivom „Trophy Zlatnom dolinom“ koji je okupio tridesetak vozila starijih generacija, te oko 50 osoba uz njih. Posjetitelji su mogli uživati u rijetkim primjercima drevnih vozila različitih proizvođača iz cijelog svijeta restuauruiranih tako da se mogu koristiti pogotovo za ovakve prigode.

-Zbog epidemiološke situacije nismo išli na širi događaj već su nam ljudi stigli na naš poziv, a uz vozila članova našeg kluba tu su automobili vlasnika iz okolnih gradova Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Našica, Garešinice i drugih – istakao nam je Nikola Živanović, predsjednik Oldtimer cluba Trophy izrazivši zahvalnost gradu na pomoći, te sponzorima pivovari Felix Macina i Zlatarni Slavko.

Nakon ovog razgledavanja vozila u središtu Požege oldtimeri su prošli kraću vožnju, te se vlasnici družili kojom prilikom je promovirano pivo Oldtimer navedene pivovare.

Sve je provedeno u skladu sa propisanim mjerama zbog pandemije koronavirusa tako da su organizatori mjerili temperaturu sudionicima, te ih evidentirali.

Oldtimer club „Trophy“ Požega osnovan je 2008. godine s ciljem promicanja tehničke kulture u ovom kraju, a sada okuplja pedesetak članova. Oni nastoje spriječiti propadanje i uništavanje svih tehničkih predmeta, stoga sakupljaju, obnavljaju i čuvaju sve vrste cestovnih vozila, radnih strojeva pa čak i kućanskih aparata. Članovi kluba posjeduju više desetaka različitih vozila od kojih su većina u funkciji, a jedan je dio u fazi restauracije.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »