Okupljeno društvo raznih opcija na jednom rođendanu – je li na vidiku neka nezavisna lista?

Autor: DK

Zanimljivo društvo okupilo se ovih dana kod vinara Hrvoja Sontakija Cece u njegovim podrumskim prostorima u Kutjevu, a povod je bilo slavlje rođendana njegovog prijatelja Filipa Mamića.

Riječ je o ljudima različitih političkih opcija pa je za mnoge ovakav sastav bilo veliko  iznenađenje.

Tako su na ovom druženju bili dva bivša kutjevačka gradonačelnika iz dijametralno suprotnih političkih opcija Ante Pavković i Stipo Grgić, zatim raniji zamjenik požeško-slavonskog župana i dogradonačelnik Požege Ivan Peić, nekadašnji čelnik Hrvatske kršćanske demokratske unije ove županije Marko Vidakušić, vinar i nekadašnji HSS-ovac dr. Branko Mihalj, bivši HSS-ovac Mijo Baketarić, nekadašnji kutjevački SDP-ovac Zoran Poparić, a tu su još bili vinski biskup kutjevački Ivica Fistrić Fio, poznati nogometni trener Pero Fuček,  nekadašnji ravnatelj tehničke škole Zoran Čerti i drugi.

Teško je bilo otkriti što se iza ovog okupljanja  valja jer smo sigurni da nisu u pitanju samo rođendanske čestitke slavljeniku. Istina mnogo je među njima bivših, ali to ne znači da neki od njih  mogu biti i budući čimbenici na nekim funkcijama.

Imajući u vidu da  se bliže lokalni izbori najbolje je vrijeme za stvaranje novih momčadi i provođenje dobre predizborne kampanje, pa nije isključeno da to bude  neka nezavisna lista.

Ovom prilikom oni su bili vrlo tajanstveni i nisu željeli davati nikakve izjave za javnost, unatoč našim pokušajima, tako da nije jasno što se iza svega valja. To će pokazati vrijeme koje je pred nama.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije