OKUPLJANJE BUČANA: Sjećanje na Tomu Perića, nogometni turnir i misa zadušnica /FOTO/

Autor: DK

BUK – Svečano ukrašena zastavama na svim stupovima javne rasvjete sela Buk, Resnik i Svilna dočekala su obljetnicu svoga branitelja Tome Perića, a priređena je i manifestacija „Dan žitelja župe Buk i iseljenih župljana“ u organizaciji Mjesnog odbora Buk, Kulturno-umjetničko društvo „Svilenka“, Udruga za sport i rekreaciju „Tomo Perić“ i NK BSK. Uz domaćine okupio se dio iseljenih iz drugih krajeva.

Brojna izaslanstva među kojima su ona Požeško-slavonske županije predvođeno zamjenikom župana Vedranom Neferović, zatim grada Pleternice u kojemu su bili gradonačelnica Antonija Jozić i saborski zastupnik Franjo Lucić, te izaslanstva obitelji poginulih branitelja, Vojarne Požega, Udruge veterana 63. bataljuna iz Požege, Udruge Vukovarski veterani i drugih položila su vijence na grob branitelja Perića. 

U župnoj crkvi misu zadušnicu služio je vlč. Siniša Paušić iz Podravskih Podgajaca, koji se u propovijedi oštro osvrnuo na aktualnu vlast i stanje u našoj državi. Učenik područne škole koja nosi Perićevo ime David Kresovljak podsjetio je na životni put Tome Perića.

-Svojim  dolaskom pokazali ste da cijenite ove ljude, udrugu i Perićeve životno djelo- kazao je u pozdravnoj riječi predsjednik Udruge „T. Perić“ Branko Polić, koji je plakete počasnih članova udruge uručio Perićevoj majci Janji, predsjedniku Vukovarskih veterana Dejanu Marošičeviću i ravnatelju pleterničke škole Hrvoju Galiću, a Dragan Valenta, predsjednik Udruge veterana 63. bataljuna uručio je bučkoj udruzi priznanje za suradnju.

Za ovu prigodu u dvorištu škole postavljeni sa štandovi obiteljskih gospodarstava koja su se predstavila svojim proizvodima, a na kraju susreta lijeva i desna strana sela odmjerili su snage u nogometu.

Prvoga dana održan je tradicionalni malonogometni turnir „Tomo Perić“ na kojemu je pobijedila ekipa Helda iz Buka, druga je momčad Sesveta, te treći Sulkovci.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: