Okupili se maturanti Poljoprivredne škole iz 1965. godine

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Tradicija okupljanja nekadašnjih maturanata ovih je dana nastavljena u Poljoprivredno-prehrambenoj školi na Ratarnici u Požegi gdje se okupilo njih četrdesetak i to svi iz jedne generacije, a polazili su četiri razreda, te diplomirali prije pola stoljeća točnije daleke 1965. godine.

Riječ je o ljudima rođenim 1947. godine koji su tada završili dvogodišnje školovanje za stočara ili trogodišnje za ratara, te tako dobili diplome kvalificiranih radnika poljoprivredne struke za ratara i stočara.

-Upisalo nas se ukupno 127, no nakon početka praktičnog dijela nastave, koji je bio sastavni dio srednjoškolskog obrazovanja, odustalo ih je tridesetak, tako da nas je 97 završilo školu-kaže dr. Branko Rezo, polaznik te generacije, a kasnije profesor Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Iz ove generacije dosta ih je završilo zagrebački Agronomski fakultet ili Višu poljoprivrednu školu u Križevcima pa su radili u kombinatima i zadrugama, a na ovo okupljanje pristigli su iz svih krajeva Hrvatske, te susjedne Srbije.

Čak 70 posto učenika ova četiri razreda bili su muškarci, koji su uglavnom radili u toj struci, a ostatak žene dok ih je do sada umrlo 23 i to 21 muški i dvije žene. Razrednici su im bili Zdravko Šperanda, Mijo Filković, Zvonko Butorac i Đuro Kocijan, a nakon okupljanja i prozivke u razredu Poljoprivredno-prehrambene škole posjetili su OPG Grbić svoga vršnjaka Ive Grbića, te se družili u restoranu Obrtnički dom.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »