Okupili se maturanti 35 godina nakon mature

Autor: Jelenko Topić

Maturanti koji su lavili 35 godina od mat. 2014.POŽEGA – Ovih dana okupila se generacija rođenih 1960. godine, a povod tog zanimljivog skupa je proslava 35 godina mature. Bilo ih je oko 150 iz desetak razreda požeške srednje škole, a okupili su se ispred Gimnazije gdje je nakon zajedničkog fotografiranja bila prozivka nekadašnjih učenika po pojedinim razredima koju su obavili njihovi nekadašnji profesori. Tako je Željko Kalafatić prozvao nekadašnju generaciju elektrotehničara kojima je bio razrednik. Bivši su učenici  pristigli iz svih dijelova Hrvatske, te Njemačje, Švicarske i drugih zamalja.

Bila je ovo uspješna generacija jer su mnogi od njih stekli visoku naobrazbu  i akademsku titulu pa ima podosta doktora, inžinjera, sudaca, a dvojica su generali HV. Uz to bili su nositelji demokratskih promjena, ali i aktivni sudionici Domovinskog rata.

-Žao mi je što se nije odazvao dio polaznika naše školske generacije unatoč tomu što su najavili dolazak- kaže Vinko Kovačević, koji je uz Mariju Balenović, Slavicu Bekafigo,  Zdenku  Janković i druge bio organizator susreta u dvorani „Sara Babin Vir“.

Dobroj atmosferi i ugodnom cjelonoćnom  druženju svoj doprinos je dala šesteročlana glazbena skupina „Stravianae“ iz Našice izvodeći popularnu zabavnu i narodnu glazbu.

Više iz kategorije