Okršaj tamburaša Posegana i Bisernica na otvorenom prostoru „Zlatnog Luga“ ljetne večeri 26. lipnja

Autor: Jelenko Topić

Koncert na otvorenom – tamburaški „Zlatni Lug soundclash“ je zabavno sučeljavanje dva najpoznatija tamburaška sastava iz Požege – Bisernica i Posegana, a održat će se u petak 26. lipnja ove godine na otvorenom prostoru uz objekte te ugostiteljske tvrtke u Donjim Emovcima. To je dio programa Požeškog kulturnog ljeta gradske Turističke zajednice.

Posegana i Bisernica će snage u izvođenju najpopularnijih tamburaških pjesama, najprije vlastitih, zatim tamburaških obrada, a bit će tu još pop i rock zvuka, dok će cjelovečernji program voditi DJ Suvy. To je praktički okršaj zvukova na način da jedan sastav počne pjesmu, drugi je nastavi, te se tako nadmeću itd.

-Ponudit ćemo nešto novo, bit će to zanimljivo natjecanje tamburaša po ugodnom vremenu, očekujemo dosta posjetitelja, a pripremamo bogatu gastronomsku ponudu uz vina Vinarije Kaptol po promotivnim cijenama – istakao je na konferenciji za novinare Leo Pandžić, voditelj poslovanja „Zlatnog Luga“. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 20 kuna u Zlatnom Lugu i Bistrou Alles, a mogu se rezervirati stolovi za veće skupine ljudi.

-Bit će to netipična i zanimljiva priredba, a mi ćemo se potruditi da svi budu zadovoljni – kazao je Leonardo Matijević, pjevač Tamburaškog sastava Bisernica. Slično razmišljaju i glazbeni konkurenti.

-Ovo je zanimljiva inicijativa što je nije viđeno na ovim prostorima, te glazbeni i tehnički izazov –istakao je Ivan Karadža iz Tamburaša Posegana.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek