Oko velikog roštilja na Jarunu se okupili zagrebački Požežani

Autor: DK

ZAGREB / POŽEGA – Udruga Požežana i prijatelja Požege okuplja sve one kojima su požeški kraj i grad Požega u srcu. Na subotnjem zajedničkom druženju uz Jarunsko jezero Požežani su donijeli dašak Slavonije kojom su prigodom tamburaši privukli pozornost brojnih šetača koje je još više namamio miris roštilja kojeg su na slavonski način priređivali Slavonci.

Prema riječima Leona Begića okupilo se više od 80 Požežana koje je okupljanje organizirala Udruga Požežana i prijatelja Požege, Vallis Aurea. Odaziv je nadmašio sva očekivanja, ističe Leon, što je u konačnici bio i cilj organizatora da se prije godišnjih odmora svi nađu na jednom mjestu, sa obiteljima, prije odlaska na godišnje odmore.

-Kao i za većinu ostalih projekata koje smo pokrenuli sa ciljem druženja i  boljeg povezivanja Požežana u Zagrebu,  namjera je da ovo događanje postane tradicionalno druženje zajednice Požežana u Zagrebu – rekao je član Upravnog vijeća Udruge Krešimir Banožić.

Druženje uz roštilj bila je prigoda vratiti sjećanja na “Zlatnu dolinu” za što smo uvjereni da ju svatko nosi na svojstven način u srcu pričajući onim najmlađima generacijama o vrijednostima i ljepotama zavičaja iz kojeg su “trbuhom za kruhom” odselile njihove obitelji, nadajući se privremeno!

/Foto: Udruga Požežana i prijatelja Požege, Vallis Aurea/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: