Oj Zagrađe lipo selo naše tebe diče i cure snaše!

Autor: DK

Smotra folklora u Zagrađu 2014. plakatZAGRAĐE – I ove će se godine, 3.kolovoza,  održati tradicionalna 14. po redu smotra folklora u Zagrađu koju će svojom ljepotom dičiti slavonske pjesme, lijepe cure i još ljepše snaše.

Malo pitomo slavonsko mjesto ima veliko srce za sve one koji dođu na manifestaciju koja započinje od 19 sati svečanom povorkom kroz selo. Da se dočara ljepota i kulturna baština koja se prenosi s koljena na koljeno sve kuće budu ukrašene ručno izrađenim rukotvorinama koje su šivale i vezle “stare majke” i tu tradiciju prenosile na mlađa pokoljenja.

-Pozvali smo desetak KUD-ova iz triju slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske. Dakako da će biti i društva iz naše županije. I mi se odazivamo na pozive i odlazimo na smotre tako da s pravom očekujemo da se odazovu svi oni koje smo pozvali. Tako očekujemo da će nam doći iz Rokovac-Andrijaševaca, Oriovca, Podvinja, Podcrkavlja, Đakovačkih selaca, Garčina, Brestovca. Dičimo se i ponosimo s našom manifestacijom te pozivamo se one koji vole stare običaje da dođu jer će imati što za vidjeti – rekla nam je predsjednica KUD-a Zagrađe Ljubica Sentić.

Nakon što svečana povorka prođe kroz selo nastavlja se sa bogatim programom na kojem će nastupiti KUD-ovi te se predstaviti sa tradicijom i običajima iz svoga kraja uz pjesme, kolo i napjeve.

Od 21,30 sati nastupiti će grupa Estrada koja će sa zabavnim programom okruniti tradicionalnu manifestaciju.

Predsjednica KUD-a Zagrađe Ljubica Sentić još jednom poziva ljubitelje starih običaja da dođu i da provedu ugodne trenutke na kulturnoj manifestaciji gdje će uz pjesmu, igru i ples biti ponuđena i stara tradicionalna jela poput starih slavonskih kolača i pečenog kruha u krušnoj peći.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: