Oj Zagrađe lipo selo naše tebe diče i cure snaše!

Autor: D.K.

Smotra folklora u Zagrađu 2014. plakatZAGRAĐE – I ove će se godine, 3.kolovoza,  održati tradicionalna 14. po redu smotra folklora u Zagrađu koju će svojom ljepotom dičiti slavonske pjesme, lijepe cure i još ljepše snaše.

Malo pitomo slavonsko mjesto ima veliko srce za sve one koji dođu na manifestaciju koja započinje od 19 sati svečanom povorkom kroz selo. Da se dočara ljepota i kulturna baština koja se prenosi s koljena na koljeno sve kuće budu ukrašene ručno izrađenim rukotvorinama koje su šivale i vezle “stare majke” i tu tradiciju prenosile na mlađa pokoljenja.

-Pozvali smo desetak KUD-ova iz triju slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske. Dakako da će biti i društva iz naše županije. I mi se odazivamo na pozive i odlazimo na smotre tako da s pravom očekujemo da se odazovu svi oni koje smo pozvali. Tako očekujemo da će nam doći iz Rokovac-Andrijaševaca, Oriovca, Podvinja, Podcrkavlja, Đakovačkih selaca, Garčina, Brestovca. Dičimo se i ponosimo s našom manifestacijom te pozivamo se one koji vole stare običaje da dođu jer će imati što za vidjeti – rekla nam je predsjednica KUD-a Zagrađe Ljubica Sentić.

Nakon što svečana povorka prođe kroz selo nastavlja se sa bogatim programom na kojem će nastupiti KUD-ovi te se predstaviti sa tradicijom i običajima iz svoga kraja uz pjesme, kolo i napjeve.

Od 21,30 sati nastupiti će grupa Estrada koja će sa zabavnim programom okruniti tradicionalnu manifestaciju.

Predsjednica KUD-a Zagrađe Ljubica Sentić još jednom poziva ljubitelje starih običaja da dođu i da provedu ugodne trenutke na kulturnoj manifestaciji gdje će uz pjesmu, igru i ples biti ponuđena i stara tradicionalna jela poput starih slavonskih kolača i pečenog kruha u krušnoj peći.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot