Odvozeći smeće komunalci udaraju kontejnerima u kamion remeteći noćni mir

Autor: Požega.EU

kontejner-smece-620x350POŽEGA – Noću 10. Na 11. kolovoza žitelji požeškog naselja „Babvin Vir“, u kojemu živi oko pet tisuća stanovnika, nisu mogli mirno spavati jer su probuđeni velikom bukom unatoč iscrpljujućim višednevnim vrućinama, visokim temperaturama i umoru. U dva navrata ih je probudila buka koju su stvorila vozila i radnici „Komunalca“ prilikom odvoženja kontejnera za smeće.

-Prvi puta su stvorili buku između ponoći i 0:30 sati, te drugi puta između 3 i 3:30 sati jer su 52 metalna kontejnera od 1200 litara sa oko 250 jakih udaraca kontejnera u kamion za odvoz smeća probudili građane-ističe član Mjesnog odbora „Babin Vir“ Stjepan Pleli dodajući da su nakon neprospavane noći građani ujutro trebali poći na redovni posao u svoje tvrtke, a djeca, te stari i bolesni zbog doživljenog „noćnog stresa“ i visokog tlaka zatražiti liječničku ili bolničku pomoć.

On smatra da bi odgovorne osobe u tvrtki „Komunalac“ morali snositi sankcije dodajući da je zapravo velika ironija što građani tom monopolističkom društvu plaćaju usluge odvoza smeća!

Stoga pozivaju institucije u gradu da protiv tvrtke podnesu kaznenu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Inače na slične probleme žalili su nam se u više navrata građani drugih dijelova grada i okoline jer se odvoz smeća provodi često neodgovorno i bezosjećajno prema stanarima i to uz veliko lupanje kanti na kamionu, te čestu galamu djelatnika koji to obavljaju, a sve je to još više izraženo tijekom ljetnih mjeseci kada su prozori na stanovima i kućama otvoreni cijelu noć tako da se buka na ulicama izuzetno jako osjeti unutar zidova požeških stambenih prostora.

Bilo bi dobro da se odgovorni o ovome očituju, a njihovu reakciju smo naravno spremni objaviti.

Više iz kategorije