Održano II. kolo Hrvatske pikado lige za slijepe i slabovidne osobe

Autor: D.K.

POŽEGA  – Danas je održano II. kolo Hrvatske pikado lige za slijepe i slabovidne osobe u Požegi na kojoj su kao domaćini nastupili članovi Udruge slijepih osoba Požeško-slavonske županije koji su “odmjerili” snage sa svojim prijateljima i kolegama iz Virovitičko-podravske županije.

Zdravko Čop, predsjednik Udruge slijepih Požeško-slavonske županije

-Hrvatska pikado liga se sastoji od pet klubova koju čine Udruge iz Požege, Slavonskog Broda, Virovitice, Osijeka i Vinkovaca. U principu smo jedno kolo domaćini dok smo drugo kolo u gostima, tako da imamo po dva susreta sa svakom ekipom. Mi imamo dvije ekipe, neki članovi inače igraju pikado rekreativno, a neki su uključeni u natjecanja- rekao je Zdravko Čop, predsjednik Udruge slijepih Požeško-slavonske županije koji je naglasio kako je uz pikado natjecanje vezano i što je njegova udruga partner u EU projektu sa Udrugom slijepih iz Varaždina koji se zove “Snagom znanja da razlika bude manja”.

Taj projekt je kandidiran prema EU koji je i odobren, a Udruzi slijepih osoba Požeško-slavonske županije partner je u tom projektu Srednja škola iz Pakraca, medicinsko usmjerenje.

-Ti mladi ljudi, učenici koji uče za medicinsko zanimanje, koji se educiraju i polaze medicinsku školu u Pakracu da će danas sutra biti djelatnici požeške bolnice što će im kao volontrerima u našoj udruzi pomoći kako pristupiti slijepoj ili slabovidnoj osobi koja se bude našla na odjelu ili ambulanti na kojem bude radila – dodao je Zdravko Čop.

Na današnji susret u Udrugu slijepih odazvalo se osam učenika petog razreda Srednje škole iz Pakraca koji su potpisali ugovore o volonterstvu koji su ujedno i upoznati kako i na koji način udruga funkcionira i koje su potrebe članovima udruge, odnosno slijepim i slabovidnim osobama.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot