Održano II. kolo Hrvatske pikado lige za slijepe i slabovidne osobe

Autor: D.K.

POŽEGA  – Danas je održano II. kolo Hrvatske pikado lige za slijepe i slabovidne osobe u Požegi na kojoj su kao domaćini nastupili članovi Udruge slijepih osoba Požeško-slavonske županije koji su “odmjerili” snage sa svojim prijateljima i kolegama iz Virovitičko-podravske županije.

Zdravko Čop, predsjednik Udruge slijepih Požeško-slavonske županije

-Hrvatska pikado liga se sastoji od pet klubova koju čine Udruge iz Požege, Slavonskog Broda, Virovitice, Osijeka i Vinkovaca. U principu smo jedno kolo domaćini dok smo drugo kolo u gostima, tako da imamo po dva susreta sa svakom ekipom. Mi imamo dvije ekipe, neki članovi inače igraju pikado rekreativno, a neki su uključeni u natjecanja- rekao je Zdravko Čop, predsjednik Udruge slijepih Požeško-slavonske županije koji je naglasio kako je uz pikado natjecanje vezano i što je njegova udruga partner u EU projektu sa Udrugom slijepih iz Varaždina koji se zove “Snagom znanja da razlika bude manja”.

Taj projekt je kandidiran prema EU koji je i odobren, a Udruzi slijepih osoba Požeško-slavonske županije partner je u tom projektu Srednja škola iz Pakraca, medicinsko usmjerenje.

-Ti mladi ljudi, učenici koji uče za medicinsko zanimanje, koji se educiraju i polaze medicinsku školu u Pakracu da će danas sutra biti djelatnici požeške bolnice što će im kao volontrerima u našoj udruzi pomoći kako pristupiti slijepoj ili slabovidnoj osobi koja se bude našla na odjelu ili ambulanti na kojem bude radila – dodao je Zdravko Čop.

Na današnji susret u Udrugu slijepih odazvalo se osam učenika petog razreda Srednje škole iz Pakraca koji su potpisali ugovore o volonterstvu koji su ujedno i upoznati kako i na koji način udruga funkcionira i koje su potrebe članovima udruge, odnosno slijepim i slabovidnim osobama.

 

Više iz kategorije