Održana završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Osnovne škole „Mladost“ Jakšić: „Danas naša matična škola ima sve uvjete dostojne 21.stoljeća“

Autor: PROMO

U četvrtak, 26. studenoga 2020. godine je u prostorima Osnovne škole „Mladost“ Jakšić održana završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Osnovne škole „Mladost“ Jakšić na adresi Kolodvorska 2, Jakšić, Osnovne škole „Mladost“ Jakšić“ prijavljenog na Poziv „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ referentne oznake  4c.1.4.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. studenoga 2018. godine. Podršku Školi u pripremi i provedbi projekta pružio je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije- Panora.

Projektom energetske obnove financirane su aktivnosti izrade projektne dokumentacije, radovi na energetskoj obnovi zgrade, usluga stručnog nadzora građenja te koordinatora zaštite na radu, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon izvršenih građevinskih radova, promidžba i vidljivost te aktivnost upravljanja projektom.

Izvođenjem građevinsko-obrtničkih, elektrotehničkih i strojarskih radova poboljšale su se sljedeće mjere: toplinska zaštita vanjskog zida, toplinska zaštita stropa prema negrijanom tavanu, zamijenila se vanjska stolarija, unutarnja rasvjeta energetski učinkovitijom, ugradio se novi sustav grijanja i hlađenja te ventilacije.

Energetska obnova je rezultirala uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 63,85% u odnosu na stanje prije energetske obnove dok je zgrada ostala u energetskom razredu C uz značajno bolje parametre.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 5.024.325,11 kuna, pri čemu bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose do 2.913.643,63 kuna. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU kroz Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini financira projekt u iznosu do 1.327.381,29 kuna čime je udio vlastitog sufinanciranja značajno umanjen.

Završetak cijelog projekta očekuje se do kraja veljače 2021. godine.

Uz domaćina, ravnatelja jakšičke Osnovne škole, prof. Boška Obradovića na završnoj konferenciji su između ostalih bili, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović te načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Projekt su kroz prezentaciju predstavili predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije „Panora“, Jelena Ferdebar i Slaven Zrnc.

-Nakon energetske obnove Područne škole u Treštanovcima, koju smo spasili od zatvaranja, obnovili smo i naše preostale četiri područne škole, Tekiću, Rajsavcu, Cerovcu i Traparima te sad i ovu matičnu u Jakšiću.  Danas ova naša matična škola ima sve one uvjete dostojne 21.stoljeća. Uz sve što imamo moram istaći da imamo jako dobru suradnju i s općinom Jakšić koja nam u puno toga pomaže, od besplatnih udžbenika, financiranja produženog boravka…Svima zahvaljujem na pomoći koji nam pružaju u našem radu – rekao je ravnatelj Obradović.

Podršku u radu kao osnivač na različite načine pruža i Požeško-slavonska županija u ime koje je na završnoj konferenciji pozdravio zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.

-Požeško-slavonska županija je u ovakvim projektima podigla određene standarde i napravila jedan iskorak. Ovo ovdje u Jakšiću jedan izvrstan primjer ne samo po pitanju ulaganja koja su odrađena već i po drugim stvarima koje su se ovdje dogodile. Ovakvim ulaganjima su preduvjeti da nastavnici mogu što kvalitetnije raditi u obrazovnoj ustanovi – između ostalog je naglasio zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.

Svime učinjenim nije skrivao niti općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević koje je više nego ponosan ali i zaslužan za brojne investicije koje su odrađene kako u matičnoj tako i područnim školama u kojima općina pomaže u različitim nabavkama potrebiti kako udžbenika i radnih bilježnica tako i druge opreme.

Čestitke na obavljenim radovima na energetskoj obnovi uputio je i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška koji je uz matičnu školu u Jakšiću pratio i sve energetske obnove svih područnih škola koji je naglasio kako je Požeško-slavonska županija ostvarila desetke sličnih projekata i izdvjojila znatna financijska sredstva iz svog proračuna.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88