Održana prva kukuruzijada u Pleternici: “Ovo je tek početak, uskoro nastavljamo sa aktivnostima na tržnici” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Ovakvim organizacijama stvaramo jednu novu priču koja će zasigurno trajati i tržnica mora postati centar domaćih proizvoda, a mi ćemo se pobrinuti da to tako i bude – zaključuje Šarić.

Kako bi u fokus javnosti stavio ponudu pleterničke tržnice, Grad je krenuo s prvom, od kako se najavljuje brojnih manifestacija na tržnici. Tako je danas organizirano druženje građana i prodavača uz kuhanje kukuruza te prezentaciju domaćih proizvoda.

– Želja nam je kroz ove mini aktivnosti popularizirati tržnicu, prezentirati ju ljudima kojima možda odlazak na tržnicu nije u navici. Činimo to jer nam je iskreno stalo do proizvodnje domaćih proizvoda. Prema današnjem danu mogu zaključiti kako smo na dobrom tragu te ćemo nastaviti s ovom praksom i u budućnosti – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Podjeljeno je tako preko 100 kukuruza, a uz to prezentirana je domaća rakija Destilerije Sesar kao i domaći suhomestani proizvodi uz sir OPG Čuže i kruh obrta Šafar.

– Ovakvim organizacijama stvaramo jednu novu priču koja će zasigurno trajati i tržnica mora postati centar domaćih proizvoda, a mi ćemo se pobrinuti da to tako i bude – zaključuje Šarić.

Izvor: pleternica.hr

Komentiraj:

[adrotate banner="17"]