Održana predavanja o trgovini ljudima učenicima osam završnih razreda Tehničke škole u Požegi

Autor: PU požeško-slavonska

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve ropstva i prekooceanskoga odvođenja robova, koji se obilježava krajem mjeseca ožujka, u sklopu preventivne akcije „ZAJEDNO“, policijski službenik za prevenciju Ureda načelnika PU požeško-slavonske Goran Matijević održao je online edukativna predavanja učenicima osam završnih razreda Tehničke škole u Požegi.
 
Tijekom predavanja učenici su upoznati sa sve raširenijom pojavom trgovine ljudima u svrhu radnog iskorištavanja, te različite oblike i načine koja ona obuhvaća i to od vrbovanja, kupnje, prodaje, predaje, prijevoza, poticanja ili posredovanje u kupnji, prodaji ili predaji, pružanja utočišta i prihvat osoba, uporabu sile, prijetnju uporabom sile ili drugim oblicima prinude, otmice, prijevare, zlouporabe položaja ili ovlasti da bi se došlo do pristanka osobe koja ima kontrolu nad drugom osobom, u svrhu iskorištavanja.


Vrlo je važno da učenici završnih razreda budu upoznati s problemom trgovanja ljudima i preporukama kako da ne postanu žrtve, jer su zbog završetka školovanja  u potrazi za zaposlenjem upravo oni najviše izloženi toj opasnosti  i lako mogu postati žrtve, posebice pri potrazi zaposlenja u inozemstvu.
U kratkom filmu pod nazivom „Bashkim“, prikazan je poučan primjer o načinu na koji se varaju mladići i kako najčešće počinje put njihovog radnog iskorištavanja i trgovina ljudima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88