Održan svečani prijem nagrađenih učenika Glazbene škole /FOTO/

Autor: D.K.

Učenici Glazbene škole Požega, koji su sudjelovali na natjecanjima u školskoj godini 2020./2021. imali svečani prijem u Koncertnoj dvorani GŠP, na kojem je uz ravnatelja Alena Kovačevića, profesore učenika, prisustvovao i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Ukupno 57 učenika sudjelovalo je na raznim natjecanjima, a unatoč neizvjesnoj i izrazito ne motivirajućoj godini, učenici su postigli sjajne rezultate, a to su Ana Bešlić, Ana Marija Ralašić, Anamaria Barišić, Antea Glavaš, Bartol Jakobović, Benjamin Poletto, Bjanka Gruičić, Borna Erjavac, Damjan Blažević, Danijela Grejza, David Ralašić, Dominik Budimir, Dominik Gašparović, Dora Matošević, Ema Kovačević, Eva Svjetličić, Filip Cindrić, Fran Galović, Fran Matić, Fran Papoušek, Franciska Čurčić, Gabriel Mažuran, Hana Knežević, Ivana Orešković, Jana Mustapić, Katja Munđar, Lana Bobek, Lana Čevapović, Laura Vincer, Luka Bajt, Luka Bošnjak, Luka Mazal, Luka Nađ, Luka Žiberna, Margareta Jakobović, Marija Orešković, Marin Jurić, Marko Hudy, Matej Rakitić, Matija Katušić, Mia Raguž, Mihael Ferčec, Mihael Mandić, Mihaela Suk, Nera Botički, Nikola Vilus, Patrik Karačić, Paula Uložnik, Rafaela Jakobović, Rahela Rašić, Rebeka Labud, Robert Došen, Sara Stojić, Staša Kukić, Stjepan Cvitić, Sven Maringer, Tereza Sabo.

Na Državnom natjecanju osvojili su pet prvih nagrada, od kojih su 3 Oskara znanja, nekoliko prvih mjesta u kategorijama na međunarodnim natjecanjima koje su brojale više desetaka natjecatelja, te srebrna medalja i zlatna plaketa s međunarodnih natjecanja. To su samo neke od nagrada koje su osvojili učenici Glazbene škole Požega te su tako i ove godine osvijetlili obraz svoje škole širom regije.

Ravnatelj Alen Kovačević rekao je kako Glazbena škola Požega stoji jako dobro u svijetu klasične glazbe te kako postižu zavidne rezultate na natjecanjima, ali isto tako i na prijemnim ispitima za upis na Muzičku akademiju.

„Na ovaj način, na kraju školske godine, htio sam se zahvaliti svim učenicima te im uručiti jedan mali dar uz Zahvalnicu.“ – rekao je ravnatelj Kovačević.

Zamjenik županice Ferdinand Troha nazočne učenike i profesore pozdravio je u ime Požeško-slavonske županije i u ime županice gospođe Antonije Jozić te im je čestitao na uspjesima koji su postigli protekle školske godine.

„Ovakav uspjeh i očekuje se od naše Glazbene škole. Ravnatelju i profesorima poručujem da tako ostane i nadalje – dajte sve od sebe. Uistinu je lijepo vidjeti toliko puno učenika osnovne i srednje škole koji su postigli impresivne rezultate na natjecanjima protekle školske godine. Sve prolazi, ali ljepota glazbe i uživanje u njoj će ostati. U to sam posebno uvjeren kada vidim vas mlade koji to živite. Želim vam puno uspjeha, da nastavite i dalje svoje glazbeno obrazovanje, te da se još više usavršite i upišete željenu Glazbenu akademiju.“ – zaključio je dožupan Troha.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88